Parchetul National Anticoruptie a anuntat ca va face verificari in cazul contractului pentru securizarea frontierelor, incheiat intre Ministerul Administratiei si Internelor si firma germana EADS.

Reprezentantii acesteia, ca si cei ai Ministerului de interne roman, au sustinut tot timpul ca desi paguboasa pentru statul nostru, afacerea nu a presupus nici un comision.

Saptamana trecuta insa, un saptamanal francez a publicat o ancheta potrivit careia omul de afaceri Ion Tiriac ar fi incasat 20 de milioane de euro pentru intermedierea contractului.

Gabriela Neagu, purtator de cuvant al PNA, a declarat pentru Realitatea TV ca PNA s-a autosesizat in legatura cu acest contract, se fac verificari, aspecte neclare despre incheierea si derularea contractului.

Inainte de alegerile prezidentiale de anul trecut, Guvernul a incheiat un contract pentru securizarea frontierelor romane, valoarea intregului proiect fiind de peste 1 miliard euro. Contractul a fost semnat intre Ministerul Administratiei si Internelor si partea germana a firmei EADS.

Afacerea a fost atribuita firmei respective direct, fara nici un fel de licitatie. Reprezentantii celor doua parti au spus tot timpul ca nu s-a incasat nici un fel de comision, dar un saptamanal francez a dezvaluit in urma cu cateva zile ca ar fi existat si un astfel de aranjament.

Ion Tiriac este, potrivit jurnalistilor francezi, cel care a luat 20 de milioane de euro pentru intermedierea contractului, iar banii ar fi fost folositi in campania electorala a lui Adrian Nastase.