Aflat intr-o perioada fasta, la un pas sa cucereasca titlul in Ucraina, Mircea Lucescu (foto) da lectii la toata lumea si nu-si uita "prietenii" din tara.

Invitat la o emisiune televizata, "Il Luce" a profitat de ocazie ca sa plateasca niste polite, mai vechi sau mai noi, lui Giovanni si Victor Becali, Victor Piturca, Daniel Pancu, dar si conducatorilor Federatiei, legandu-se si de niste oameni nevinovati.

Antrenorul a incercat sa explice conflictul sau cu fratii Becali, lasand sa se inteleaga ca acestia se ofereau sa-l impresarieze fara ca intre cele doua parti sa fie un contract, dorind doar sa profite financiar de pe urma sa. Mai mult, patronul lui Sahtior, Rinat Ahmetov, i-ar fi cerut sa vina fara acestia la semnarea actelor.

"S-au suparat degeaba si au lansat si niste atacuri murdare la adresa mea dupa aceea. Au incercat sa se razbune, blocand anumiti jucatori pe care eu ii doream. Cand a fost sa-l transfer pe Pancu in Ucraina, i-au bagat in cap jucatorului ca este dorit de Chelsea si Valencia, iar acesta, normal, nu a mai vrut la Sahtior. A ramas la Besiktas si s-a pierdut.

Un baiat cu mari calitati, dar care are unele probleme, legate de bautura, educatie, ambitie, startegie ", a spus Lucescu, care regreta ca probleme similare cu ale lui Pancu mai au Mutu si Lobont.

Chiar daca nu a nominalizat o anume persoana, fostul antrenor al echipei nationale a spus ca a avut mai multe semnale ca Federatia nu a dorit ca el sa revina la carma "tricolorilor", de fiecare data fiindu-i bagate bete in roate. "Acum un lucru este clar, eu nu voi mai antrena echipa Romaniei! Din pacate, observ la Nationala un stil de lucru nu tocmai profesionist.

Piturca face o lista cu jucatori, se trimit telegrame de convocare, iar, dupa aceea, sunt anuntati unii dintre fotbalisti ca s-a renuntat la ei. Cernat, Barcauan, Marica au patit-o, acest lucru afectandu-le serios moralul.

Asta inseamna ca nu ai un plan de bataie bine structurat, ceea ce nu este in regula la acest nivel", a mai afirmat Il Luce, omul care se lauda ca a descoperit toti fotbalistii romani de valoare din ultimii 30 de ani si care este de parere ca Emeric Ienei era doar o "anexa" a lui la conducerea echipei nationale, inainte de 1986.