Procurorii anticoruptie au predat dosarul privatizarii IPRS Baneasa colegilor lor de la Parchetul Instantei Supreme, intrucat acesta nu intra in competenta lor, insa probele stranse initial au stat la baza invinuirii lui Omar Hayssam, a altor oameni de afaceri si a unor functionari ai APAPS.

Potrivit unui comunicat remis presei, duminica, de Parchetul National Anticoruptie, institutia a avut spre instrumentare dosarul 87/2004 privind modul de privatizare al societatii IPRS Baneasa, procurorii efectuand acte premergatoare urmarii penale fata de mai multe persoane, oameni de afaceri si functionari APAPS, cu privire la savarsirea atat a unor fapte de coruptie, cat si cu privire la alte

infractiuni. Dosarul PNA privindu-l pe Hayssam avea noua volume. Pe 9 septembrie 2004, acest dosar este trimis de PNA la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, fiind inregistrat sub numarul 607/P/2004.

La randul sau, Parchetul ICCJ trimite dosarul la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, care il inregistreaza sub numarul 2645/P/2004, dupa care aceasta institutie il transmite Parchetului Judecatoriei sectorului 1 al Capitalei, primind numarul 13329/P/ 2004.

Parchetul Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti trimite acest dosar la Politia sectorului 1-Serviciul Fraude, fiind inregistrat sub numarul de 825880/2004. In aprilie 2005, dupa rapirea jurnalistilor, dosarul este resolicitat de Parchetul Genaral. Astfel ca, din septembrie 2004 pana in aprilie 2005, monitorizarea lui Omar Hayssam a fost intrerupta.