Dintre totii premierii europeni, cel mai mult castiga cancelarul federal al Germaniei, Gerhard Schroeder: 272 de mii de euro pe an sau circa 23 de mii de euro pe luna, si aceasta dupa plata tuturor impozitelor, scrie "Vremea Novostei" subliniind ca aceasta cifra nu contine si diversele sporuri care i se acorda cancelarului.

Un studiu in acest sens a desfasurat biroul consultativ international privind problemele salariale "Hay Group", cu sediul in SUA, Philadelphia. Dupa cum reiese din acest studiu, pe locul al doilea se situeaza premierul britanic, Tony Blair, cu 261 de mii de euro pe an.

Blair este urmat de noul premier francez, Dominique de Villepin, cu un salariu de 240 de mii de euro pe an, de premierul belgian Guy Verhofstadt - 192 de mii de euro si de cel olandez, Jan Peter Balkenende - 123 de mii de euro. Cel mai mic salariu il are premierul polonez, Marek Belka, circa 50 de mii de euro pe an, ceea ce inseamna putin peste 4 mii de euro pe luna.

Polonia a aderat la UE abia in mai 2004, astfel ca premierii polonezi vor fi nevoiti sa "asude" din plin, inainte sa poata castiga cel putin 7 mii de euro pe luna, la cat se ridica astazi salariul unui deputat de rand din Parlamentul European.