Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a primit 32 de oferte financiare si tehnice din partea firmelor care doresc sa participe la reconstructia caselor din zonele calamitate de inundatii. "Din cele 47 de firme ce au depus scrisori de intentie si documente privind eligibilitatea au fost selectate pentru etapa a doua a licitatiei 41 de firme.

Din acestea, doar 32 de companii au depus oferte financiare si tehnice", se arata intr-un comunicat al ministerului remis, joi, agentiei Mediafax. Comisia de licitatie a inceput, joi, sa analizeze ofertele, urmand ca, pana la 15 iunie, sa fie incheiate contractele de constructie.

Printre criteriile luate in calcul la selectia firmelor se numara pretul, timpul de executie si numarul de case pe care firmele respective le pot realiza (minimum 30 de locuinte). Inceperea lucrarilor este programata pentru 20 iunie.

Reprezentantii MTCT spera ca la procesul de constructie a celor peste 1.000 de case din Banat sa participe cel putin zece firme, astfel incat lucrarile sa fie finalizate pana la inceputul iernii. Proiectarea caselor este asigurata de noua firme.