Pe fondul grevei CFR, Autogari.RO vine in intampinarea nevoii de informare a milioanelor de calatori cu varianta electronica a "Mersului Autobuzelor On-line". Pe site-ul www.autogari.ro oricine poate cauta acum printre cele aproximativ 8.000 trasee ce unesc 4.000 de autogari si statii din toata Romania si Europa.

Aceste informatii sunt de ultima ora si au provenit in urma licitatiei incheiate pe 3 Iunie 2005 pentru cursele de transport persoane, si sunt valabile pana in 2008.

Autogari.RO este o initiativa privata care are nevoie si de sprijinul autoritatilor din domeniu si a companiilor de transport sa completeze in continuare tot acest gol de informare existent inca din 1991 (de la ultimul „Mersul Autobuzelor" editat de Centrala de Transporturi Auto din Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor).

Autogari.RO este un site web ce furnizeaza informatii utile privind programele de circulatie ale curselor interne si internationale. Usor de folosit si in continua perfectionare, site-ul ofera o metoda intuitiva de gasire a curselor, putand sugera mai multe legaturi intre doua destinatii.

Inscrierea transportatorilor in site-ul web Autogari.RO este gratuita. In plus, Autogari.RO ofera partenerilor date statistice care ii pot ajuta la stabilirea orarului autovehiculelor, numarului optim de locuri sau rutelor cerute de clienti.