Marca Petrom va fi relansata pana la finele anului. Desi a pierdut din cota de piata, compania va ramane lider in Romania, cu o pondere de 35% din totalul vanzarilor de carburanti, a declarat ieri Wolfgang Ruttenstorfer, presedintele grupului austriac OMV, la conferinta internationala „A investi in Romania".

El a precizat ca scopul Petrom este de a mentine productia la un nivel ridicat, de 300.000 barili/zi. In ce priveste costurile, Ruttenstorfer a spus ca, in urmatorii ani, in mod treptat, trebuie sa se ajunga la politici sociale care sa fie in concordanta cu eficientizarea productiei.

Conducerea companiei continua negocierile cu sindicatele pe marginea politicii de restructurare. Surse autorizate sustin ca noii proprietari vor face, incepand de anul viitor, o selectie dura in ce priveste personalul Petrom. Potrivit acestora, fiecare angajat al companiei urmeaza sa fie intervievat.

O parte din salaratii Petrom au fost deja luati la intrebari, interviurile depasind durata a 5-6 ore", afirma surse din cadrul companiei. Intrebat despre negocierile cu sindicatele, presedintele OMV a precizat: " Negocierile continua.

Intelegem nevoia de a fi un partener social , insa compania trebuie sa se apropie de media din Uniunea Europeana". El a anuntat ca OMV va investi sute de milioane de euro in rafinarii.

De asemenea, trebuie sa restructuram benzinariile, sa le modernizam, sa le facem mai atractive pentru investitori, a afirmat Ruttenstorfer, anuntand ca restructurarea acestora va incepe spre finele anului.

In reteaua Petrom sunt circa 600 de benzinarii, dintre care OMV doreste sa pastreze 300 de statii, ne-au declarat surse autorizate.