Turneul american pe care l-a intreprins in perioada 10 – 19 Iunie in Canada si SUA legendara formatie Phoenix s-a dovedit a fi un succes real, care a creat nostagii in randul romanilor stabiliti pe continentul nord-american sau a atras noi fani.

Concertele s-au desfasurat in orasele Montreal, Toronto si Kitchener in Canada, si Chicago, Detroit, Cleveland, New York, Washington D.C. si Boston in Statele Unite. Phoenix a venit in cele doua tari in formula sa de glorie, avandu-I pe Nicu Covaci la ghitara si vocal, Ioji Kappl la bass, Mircea Baniciu vocal si acustic, Cristi Gram ghitara electrica si Ovidiu Lipan "Tandarica" la percutie.

Un spectacol deosebit a avut loc la Chicago, unde 600 de romani au creat o atmosfera extraordinara, publicul participand din plin la reusita spectacolului, informeaza romanian-portal.com.

La buna desfasurare a concertului din Chicago a contribuit in foarte mare masura Octavian Cojan, care a consumat mult timp si energie pentru a populariza acest eveniment deosebit in randurile comunitatii romanesti din Chicago prin raspandirea de afise la bisericile romanesti, prin contactarea unor web-site-uri ale comunitatii romanesti si prin postarea de anunturi la postul de radio romanesc din Chicago "Mandra Romanie", condus de Jenny Wood.