Fondurile strinse din partida in care vor putea fi vazuti Romario, Bebeto, Taffarel, dar si Hagi, Gica Popescu, Dan Petrescu, Balaci ori Marcel Raducanu vor fi folosite pentru refacerea unei scoli afectate de inundatii

Ieri a avut loc la Timisoara o noua conferinta de presa din sirul celor axate pe meciul caritabil care va opune Generatiei de Aur echipa Braziliei campioana mondiala in 1994, meci care se va disputa pe 16 iulie in orasul de pe Bega.

"Cu exceptia lui Cafu, toti campionii mondiali care au disputat finala cu Italia din 1994 au confirmat participarea. Doar un tsunami i-ar mai putea impiedica sa vina", a anuntat Mihai Negut, unul din organizatorii Serii Campionilor.

Astfel, publicul timisorean ii va putea revedea, pe de-o parte, pe Hagi, Gica Popescu, Dan Petrescu, Belodedici, Stelea, Prunea, Raducioiu, Ilie Dumitrescu si ceilalti componenti ai Generatiei de Aur si ii va admira, pe de alta, pe Romario, Bebeto, Taffarel, Branco, Dunga ori Rai.

Din echipa Romaniei vor mai face parte, ca invitati speciali, Ilie Balaci, Rodion Camataru, Marcel Raducanu, Adrian Ilie, Iulian Filipescu si Ovidiu Sabau.

Jucatorii celor doua formatii se vor reuni la Bucuresti pe 15 si 16 iulie si vor ajunge la Timisoara in dupa-amiaza partidei.

In seara de 15 iulie va fi organizata la Hotel Marriott din Bucuresti o licitatie a tricourilor in care vor evolua jucatorii, iar in ziua meciului fotbalistii brazilieni vor participa la o intilnire cu publicul timisorean.

Desi nu s-a stabilit destinatia exacta a fondurilor strinse in urma evenimentului, Gica Popescu, initiatorul actiunii, si ceilalti organizatori intentioneaza ca sumele sa fie folosite pentru refacerea unei scoli afectate de inundatiile care au cuprins Banatul in aceasta primavara.

Marele regret al jucatorilor Generatiei de Aur (foto stinga) este acela ca, eliminati de Suedia in "sferturile" World Cup '94, au ratat prilejul de a juca impotriva Braziliei. Ii vor intilni insa pe Mazinho, Bebeto, Romario (de la stinga) si ceilalti campioni mondiali pe 16 iulie la Timisoara

Romario, atractia principala

In finala disputata pe 17 iulie 1994 contra Italiei si cistigata cu 3-2 dupa loviturile de departajare, Brazilia a jucat in formula Taffarel - Jorginho, Branco, Aldair, Marcio Santos, Mazinho - Mauro Silva, Dunga, Zinho - Bebeto, Romario, pe parcurs mai intrind Cafu si Zinho.

Toti acestia plus Leonardo si Rai, minus Cafu, vor fi prezenti pe 16 iulie pe stadionul "Dan Paltinisanu", pentru meciul programat sa inceapa la ora 21:00.

215.000 de euro pentru brazilieni

Pentru aducerea campionilor mondiali din 1994 pe Bega, Gica Popescu a negociat cu Claudio Taffarel, fostul sau coechipier de la Galatasaray. Taffarel a discutat cu ceilalti jucatori brazilieni, apoi i-a confirmat "Baciului" venirea acestora la Timisoara.

Potrivit lui Mihai Negut, cheltuielile pentru a asigura prezenta fostilor internationali brazilieni in Romania se ridica la 215.000 de euro, bugetul total al Serii Campionilor fiind de 350.000 de euro.

Bilete intre 150.000 si 10 milioane de lei

Organizatorii au anuntat si preturile biletelor care vor fi puse in vinzare pe data de 4 iulie. Astfel, la peluze vor costa intre 150.000 si 200.000 lei vechi, la tribuna a II-a intre 220.000 si 300.000 de lei, la tribuna I intre 330.000 si 400.000 de lei, iar la tribuna 0 intre 660.000 si 700.000 de lei.

Vor exista si bilete la locurile VIP, care vor oscila intre 4 milioane si 10 milioane de lei.

Remember Generatia de Aur

In zilele dinaintea meciului vor fi proiectate pe un ecran instalat la stadionul "Dan Paltinisanu" marile meciuri ale Generatiei de Aur, precum cele cu Columbia si Argentina, dar si partida de trista amintire Danemarca - Romania din preliminariile Euro 2004.

In fiecare zi, vedete timisorene precum Emerich Dembrovschi, Ioan Timofte, Contra si Viorel Moldovan vor comenta alaturi de microbisti partidele respective.