Se lanseaza oficial in Romania Max TV, noua retea de televiziune ce presupune receptionarea pachetului de programe din orice locatie, la cele mai inalte standarde, anunta Companiile membre DCS (Digital Cable System).

Serviciul se bazeaza pe acordul semnat intre DCS si Nordic Satellite AB pentru transmisie de semnal TV prin satelit (DTH - Direct-To-Home). "Serviciile de divertisment si informare iau astazi o noua dimensiune.

Incepand de astazi, consumatorii de televiziune se vor putea bucura de programele si emisiunile preferate din orice loc s-ar afla, fara fire, prin acces direct la satelit.

Venim astfel in intampinarea celor care locuiesc in zone greu accesibile unde semnalul nu poate fi transmis prin mijloace conventionale, dar si a celor care iubesc miscarea si doresc sa beneficieze oriunde s-ar afla de informare si divertisment" spune Gheorghe Minea, presedinte al DCS.

Noua retea de televiziune se bazeaza pe solutiile de transmisie prin satelit asigurate de Nordic Satellite AB prin cele doua transpondere Sirius (Sirius 2 si Sirius 3), beneficiind de cea mai buna acoperire europeana si cel mai bun semnal pe teritoriul Romaniei.

Companiile de cablu TV care fac parte din concernul DCS se bucura de o prezenta locala puternica si de un contact direct cu utilizatorii. DCS este un consortiu de firme orientat catre furnizarea de servicii de televiziune prin satelit de tip DTH.

Fondat in 2005, DCS are in componenta aproximativ 50 de companii de cablu TV romanesti cu o experienta intre 5 si 10 ani de activitate pe pietele locale.