Un juriu format din 1.500 de personalitati din lumea filmului, critici, actori si actrite, a votat cele mai cunoscute 100 de replici din filmele americane.

Acest top a fost cerut de Institutul American de Film si a fost prezentat intr-un show tv al canalului CBS, care-l are ca gazda pe Pierce Brosnan.

Specialistii au hotarit ca primul loc il ocupa replica spusa in „Pe aripile vintului" de Rhet Buttler ( interpretat de Clark Gable) nabadaioasei sale sotii, Scarlett O’Hara (Vivien Leigh): „Frankly, my dear, I don’t give a damn" („Sincer, draga mea, nu dau doi bani.").

Pe locul doi s-a clasat o „zicere" dintr-un alt film clasic, „Nasul", faimoasa replica a lui Don Corleone (Marlon Brando): „I’m going to make him an offer he can’t refuse" („Am sa-i fac o oferta pe care n-o va putea refuza.").

Pe cea de-a treia treapta a podiumului se situeaza tot o replica marca Marlon Brando, de data aceasta din filmul „Pe chei": „You don’t understand! I coulda had class. I coulda been a contender. I could’ve been somebody, instead of a bum, which is what I am" („Nu intelegi! As fi putut avea clasa. As fi putut fi un luptator. As fi putut fi cineva, nu un boschetar cum sint acum.").

Pe locul patru s-a situat o replica din Vrajitorul din Oz: „Toto, I’ve got a feeling we’re not in Kansas anymore" („Toto, am impresia ca nu mai sintem in Kansas"). „Here’s looking at you, kid" („Iata, pustoaico, se uita la tine") din Casablanca este pe locul cinci, iar pe locul sase: „Go ahead, make my day" din „Sudden Impact" („Da-i drumul, fa-ma fericit!").

Si „Razboiul Stelelor" a furnizat o replica faimoasa: „May the force be with you!" („Forta fie cu tine!"), in timp ce scoala de film newyorkeza a iesit la rampa cu „Are you talking to me?" („Cu mine vorbesti?") din „Taxi Driver". „Bond. James Bond" s-a clasat pe locul 22, „I’ll be back", din seria"Terminator", pe 37, iar „My precious" din „Stapinul inelelor", de-abia pe locul 85.