Alerta de inundatii in judetele Braila, Constanta, Galati si Tulcea. Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a transmis avertizari hidrologice prefecturilor din judetele zonei de sud-est a tarii, anuntand ploi abundente.

Meteorologii spun ca in urmatoarele 24 de ore exista riscul depasirii cotelor de aparare in bazinele inferioare ale Siretului si Prutului, precum si ale riurilor din Dobrogea.

Se anunta ploi abundente, descarcari electrice si intensificari ale vintului, iar autoritatile locale trebuie sa ia masuri pentru a evita inundatiile.

Si in zona montana ramin conditii de ploi de scurta durata, dupa-amiaza. In restul tarii, vremea va fi frumoasa iar temperaturile vor ajunge la 32 de grade Celsius. Meteorologii mai spun ca in weekend va fi soare si cald in toata tara.

Pe Litoral, in aer vor fi 25, 27 grade, dar apa marii ramine destul de rece, cu temperaturi de pina la 20 de grade. Luni, in Banat si Oltenia, se vor inregistra si 35 de grade Celsius. iar in Bucuresti, 33 de grade.