Omar Hayssam va ramane in continuare in arest. Judecatorii Curtii de Apel au prelungit cu inca 30 de zile mandatul de arestare preventiva emis pe numele sirianului in dosarul in care acesta este cercetat pentru fapte de terorism.

Decizia instantei a venit ca urmare a unei solicitari a procurorilor care investigheaza rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak si care considera ca Omar Hayssam reprezinta un pericol pentru societate.

In plus, anchetatorii sustin ca exista dovezi clare ca sirianul ar fi pus la cale acesta rapire.

In replica, avocatii sirianului au pledat nevinovat in favoarea clientului lor. Ei au spus judecatorilor ca probele de la dosar nu sunt concludente si ca nu dovedesc vinovatia lui Omar.

Aparatorii sustin ca toti martorii audiati la Bagdad in acest dosar spun ca au impresia sau ca li s-a parut ca in spatele actiunii de rapire se afla Hayssam, insa nici unul nu l-a indicat direct ca faptuitor pe acesta.

Chiar si Omar Hayssam a spus jurnalistilor ca este nevinovat. Pentru prima data de la arestarea sa, sirianul le-a cerut jurnalistilor sa faca investigatii pentru a vedea cine este in spatele acestei inscenari.