Circulara nr. 19 din 8 iunie 2005 privind decontarea transferurilor de fonduri ale institutiilor de credit, ale Bancii Nationale a Romaniei si ale Trezoreriei Statului in perioada aferenta denominarii monedei nationale

Decontarea finala a transferurilor de fonduri in lei vechi (ROL) intre institutiile de credit, intre acestea si Banca Nationala a Romaniei si a celor in relatia cu Trezoreria Statului va avea loc pana la data de 29 iunie 2005.

Incepand cu data de 1 iulie 2005, toate instrumentele de plata emise vor avea inscrise sume exprimate exclusiv in lei noi (RON).

Incepand cu data de 4 iulie 2005, sistemele de plati vor procesa si/sau vor deconta exclusiv instructiuni de plata in lei noi (RON).

Fiecare administrator de sistem va lua masurile necesare pentru ca in perioada 22 iunie - 4 iulie 2005 sistemul pe care il administreaza sa functioneze fara perturbari.

Sistemul de decontare pe baza bruta in timp real ReGIS nu va opera in zilele declarate nebancare, respectiv 30 iunie si 1 iulie 2005.

Prima zi in care se vor procesa si se vor deconta instructiuni de plata in lei noi (RON) in sistemul ReGIS este 4 iulie 2005.