Aurel Pana, directorul PD al Apelor Romane, a cerut scuze „Cotidianului", dupa ce cu o zi inainte ameninta ca da foc redactiei, suparat pentru publicarea unui articol despre lacul Sangov. Pana isi retrage jignirile, dar impresia ramine si-i poate afecta pozitia in partid.

Presedintele Partidului Democrat, Emil Boc, ne-a declarat ca se va lua in discutie o sanctiune statutara, in urma celor intimplate, in cadrul sedintei de partid de saptamina viitoare, pentru ca Aurel Pana a adus o imagine negativa PD. "Intr-adevar, acesta continua practicile PSD de abordare a ziaristilor", a recunoscut Boc.

Nici Sulfina Barbu, ministrul Mediului, nu a ramas indiferenta la cele intimplate: "Se va lua in discutie problema domnului Pana in cadrul sedintei de partid, in care se va stabili exact situatia acestuia".

Politicienii opozitiei nu s-au lasat mai prejos. Deputatul PSD Rovana Plumb a trimis la redactie o scrisoare deschisa, prin care se declara socata de atitudinea directorului Pana: "Poate ca nu ati inteles pina in acest moment care este rolul presei, nici intr-un caz acela de a scrie articole la comanda, ca niste «slugi», carora le-ati dat «bani de publicitate»".

Accesul de furie al lui Pana a survenit in urma unui material publicat joi, in care se arata ca amenajarea lacului Snagov, zona vestita pentru vilele construite de demnitari, se va face cu bani din programul "Prevenirea catastrofelor naturale generate de inundatii si poluarea aerului", pentru care statul va aloca 40 de milioane de euro.

Sulfina Barbu ne-a declarat ca se va rediscuta si alocarea acestor fonduri pentru amenajarea lacului Snagov.

COM cere demisia

Conventia Organizatiilor de Media, organizatie reprezentativa a breslei jurnalistilor, a reactionat prompt la conduita lui Aurel Pana si a cerut demiterea acestuia. "Amintim ca publicitatea de stat trebuie sa fie acordata si suspendata sau retrasa numai in conformitate cu prevederile legale si contractuale, si nu dupa bunul plac al conducerilor unor autoritati.

Atragem atentia, totodata, ca publicitatea de stat nu inseamna ca functionarii publici si demnitarii pot impune continutul editorial", se arata in comunicatul COM.