Statiile Petrom vor majora pretul benzinelor si cel al gazului petrol lichefiat (GPL) cu pana la 3 bani pe litru (300 de lei vechi), incepand de sambata.

Benzina Eco Premium va fi comercializata la o valoare maxima de 3,45 de lei pe litru (34.500 lei vechi), in timp ce sortimentele Euro Premium si Premium fara plumb vor avea un pret de 3,42 de lei (34.200 lei vechi) pe litru.

Top Premium 99 Plus va fi vanduta cu un pret maxim de 3,77 de lei (37.700 lei vechi), in timp ce litrul de autogaz (GPL) ajunge la 1,79 de lei (17.900 lei vechi). Motorina Super EuroDiesel va ramane la 3,25 de lei (32.500 de lei vechi) pe litru, iar motorina Euro Diesel va fi comercializata in continuare cu pretul de 3,15 lei (31.500 de lei vechi) pe litru.

Preluarea MOL de catre E.ON - in vizorul UE

Uniunea Europeana va analiza posibila preluare a diviziei de gaze naturale a grupului ungar MOL de catre compania germana de utilitati E.ON, a informat, ieri, Comisia Europeana, citata de Reuters.

"Investigatia preliminara a Comisiei a aratat ca tranzactia ar putea genera probleme concurentiale la toate nivelurile lantului de distributie de gaze naturale si electricitate din Ungaria", a aratat executivul european intr-un comunicat.

Comisia va trebui sa ia decizia finala pana pe 17 noiembrie.

Contributii financiare pentru serviciul universal

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a elaborat un proiect de ordin potrivit caruia contributia firmelor de comunicatii si telefonie pentru serviciul universal va fi, intre 2005 si 2010, de cel mult 0,5% din cifra de afaceri, fara sa depaseasca trei milioane de euro.

Limita stabilita anul trecut pentru perioada 2005-2010 pentru fiecare furnizor a fost de doua milioane de euro. Daca obligatiile de plata vor depasi trei milioane de euro prin aplicarea procentului de 0,5%, se va diminua astfel incat suma maxima platita sa fie egala cu trei milioane de euro.