BCR a urcat pe locul 332 intre cele mai puternice banci din lume

de     HotNews.ro
Marţi, 12 iulie 2005, 0:00


Banca Comerciala Romana (BCR) continua ascensiunea in ierarhia celor mai puternice banci din lume, ajungand, pe un onorant loc 332, reprezentand un salt de 40 locuri in clasamentul realizat de prestigioasa revista britanica The Banker.

Totodata BCR se situeaza pe locul 6 intre bancile din Europa Centrala si de Est.

The Banker, liderul publicatiilor de profil din intreaga lume, a publicat in numarul din iulie a.c. clasamentul mondial al primelor 1000 de banci comerciale, alcatuit dupa capitalul de rangul 1 (care cuprinde capitalul propriu si rezerve, definind puterea unei banci de a acoperi pierderi actuale sau potentiale), inregistrat la 31 decembrie 2004.

“Ascensiunea continua a Grupului BCR in clasamentele europene si mondiale ii consolideaza credibilitatea si reputatia de banca solida, echilibrata si dinamica, confirmand in acelasi timp si pozitia de lider si formator de piata al sistemului bancar romanesc.

Acest lucru este cu atat mai important cu cat banca se afla in plin proces de finalizare a privatizarii” a declarat Nicolae Danila, presedintele executiv al Bancii Comerciale Romane.

Acest top include o singura institutie bancara din Romania, BANCA COMERCIALA ROMANA, care ocupa locul 332 in lume, ceea ce reprezinta un salt de 40 de pozitii fata de anul trecut.

“Rezultatele obtinute de BCR atat anul trecut, cat si pe primele 6 luni din acest an, sunt foarte bune in conditiile actuale ale pietei romanesti, fiind o rezultanta directa a cresterii substantiale a volumului de activitate si a eficientei operationale pe fondul unei politici constante de protejare a clientilor”, a precizat Nicolae Danila.


BCR este cotata cu urmatorii indicatori, rezultati din activitatea pe anul 2004 a bancii:

* Puterea bancii (capital de rangul 1) = 1.231 milioane USD, in crestere cu 16% fata de anul 2003, valoare care aseaza BCR pe locul 1 in Romania si pe locul 6 in Europa Centrala si de Est.

* Marimea activelor = 8.693 milioane USD, cu 30,2% mai mult ca la 31 decembrie 2003.

* Soliditatea bancii (raportul capital/active) = 14,17%, indicator la care BCR se claseaza pe locul 88 in lume.

* Referitor la eficienta activitatii bancare, BCR este cotata cu o rata a profitului raportat la active de 3,42%, ce situeaza BCR pe locul 57 mondial si cu un raport costuri/venituri = 53,7%.

BCR este cea mai importanta banca din Romania. Banca are in prezent 325 sucursale si agentii in intreaga tara, avind unitati in toate orasele cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 13 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM (aproape 1.000).

Numarul clientilor a crescut constant ajungand in prezent la circa 4,9 milioane, din care 90% sint clienti persoane fizice.

BCR se prezinta astazi ca cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcata prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.37 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version