Fostul presedinte al PNL, consilierul prezidential Theodor Stolojan, a declarat, astazi, inaintea de intalnirea cu liderii locali ai partidului, ca nu va cere nici o functie in PNL sau in Guvern.

"Am venit la aceasta intalnire la invitatia unor lideri de filiale. Nu am convocat eu intrunirea. Nu am cerut si nu voi cere nici o functie in partid sau in Guvern. Am in prezent o ocupatie pe care o exercit", a mai spus Stolojan.

El a mai spus ca in discutia cu liderii de filiale va incerca sa gaseasca solutii la pierderea de credibilitate a PNL, fata de care unii dintre liderii partidului si-au exprimat ingrijorarea.

In privinta separarii functiei de premier de cea de presedinte al partidului, Stolojan a spus ca aceasta este una dintre solutiile propuse de liberali si ca subiectul va fi discutat in intalnirea sa cu liderii de filiale.

Inainte de a intra la intalnirea cu sefii de filiale, Stolojan a spus ca la aceasta intrevedere au venit acei reprezentanti ai partidului care au rezistat unor presiuni.

La intalnirea cu liderii PNL, care se desfasoara la Palatul Parlamentului, participa peste 50 de lideri de filiale si parlamentari.

Inainte de a intra in sala de sedinta, deputatul Crin Antonescu s-a declarat un sustinator al lui Stolojan, spunand ca PNL are nevoie de congres extraordinar pentru schimbari la mai multe niveluri.

La intalnire este prezenta si vicepresedintele PNL Mona Musca. Ea a spus ca Stolojan a avut un rol mare in PNL si ar putea sa aiba un rol asemanator, daca va dori.

Mona Musca a admis faptul ca asupra liderilor partidului s-au facut presiuni sa nu participe la intalnirea cu Stolojan. "Am inteles ca au fost presiuni ale unor colegi asupra unor membrii de partid sa nu vina la aceasta intalnire?, a explicat Musca.