In Marea Britanie au avut loc miercuri o serie de arestari, in legatura cu recentele incercari de atentat de la Londra.

Printre cei patru suspecti arestati se afla si Yasin Hassan Omar, barbatul suspectat ca a incercat sa declanseze o bomba la una din statiile de metrou din Londra, joia trecuta.

Locuitorii cartierului Small Heath, din orasul Birmingham care s-au sculat devreme au asistat la o razie politieneasca de proportii.

Unul din ei este Parminder Singh care a avut un soc in momentul cand a incercat sa deschida usa micului sau magazin de ziare si tutun:

"Intreaga zona era impanzita de politisti. Erau prezenti si politistii care se ocupa cu dezamorsarea bombelor. Toata lumea a plecat in graba, inclusiv eu insumi", spune el.

Raziile au avut loc la doua locuinte. La una din ele au fost arestati trei barbati, la cealalta doar unul, Yasin Hassan Omar, care a fost dus imediat la Londra, la statia de politie Paddington Green, ca sa fie interogat.

Adjunctul politiei din Birmingham a explicat ce s-a intamplat:

"Am arestat un barbat. Nu s-a tras nici un foc. Am gasit un pachet, asa ca am chemat colegii de la dezamorsare, care l-au preluat".

La arestarea lui Yasin Hassan Omar a fost folosita o arma electrica, un procedeu foarte eficient de a imobiliza o persoana fara a-i produce insa vreo vatamare corporala de durata.

pe larg in BBC