Ieri dupa-amiaza, fostul antrenor al echipei nationale de tineret si al echipei FC Arges, Ion Moldovan, urma sa fie numit antrenor principal al campioanei en titre a Albaniei, FK Tirana, echipa eliminata in turul 2 preliminar al Ligii Campionilor de catre bulgarii de la TSKA Sofia.

Aflat la concurenta cu antrenorul secund al germanului Hans Peter Briegel la nationala albaneza, Moldovan era asteptat sa semneze un contract pe un an, cu optiune de prelungire pe inca unul.

Salariul tehnicianului roman va fi de 150.000 de euro. Fostul antrenor al celor de la Tirana, Sulejman Starlova, a fost demis in urma eliminarii din Liga Campionilor si a unui conflict cu presedintele Fatmir Frasheri.

FK Tirana e cel mai instarit club albanez, cu un buget de aproximativ 1.800.000 de euro pe sezon. Cu toate acestea, gruparea din capitala Albaniei se afla printre echipele banuite de UEFA ca s-ar afla pe lista celor care au stranse legaturi cu mafia pariurilor sportive.

Cel mai bine platit fotbalist din lot este internationalul Devil Mukaj, care are un salariu anual de 100.000 de euro. Lui Moldovan i s-a cerut sa aduca la echipa trei fotbalisti romani, un fundas stanga, un coordonator de joc si un atacant central.