Sase proiecte eligibile pentru eTEN

de     Jurnalul National
Sâmbătă, 13 august 2005, 0:00


Sase proiecte romanesti au fost declarate eligibile si ar putea atrage finantari europene in valoare de aproximativ 730.000 de euro, a anuntat Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Anul acesta, 25 de proiecte cu participare romaneasca au fost inscrise la Comisia Europeana pentru a obtine finantari in cadrul programului eTen.

La Comisia Europeana au fost depuse electronic in jur de 170 de proiecte in cursul acestui an. Dosarele au fost analizate de o comisie formata din 58 de experti din 20 de state. In functie de punctajul obtinut in urma evaluarii si de bugetul disponibil, consortiile vor fi invitate la negocieri pana la inceputul lunii octombrie.

Anul trecut, 5 proiecte la care au participat si companii din Romania au fost selectate de Comisia Europeana, firmele romanesti reusind sa atraga finantari de aproximativ 400.000 de euro.

PROGRAM. eTEN este un program comunitar creat in scopul extinderii serviciilor electronice la nivel european. Programul promoveaza serviciile de interes public care creeaza oricarui cetatean, agent economic sau administratie publica oportunitatea de a profita de beneficiile societatii informationale.

Participarea la eTEN este conditionata de colaborarea cu parteneri din alta tara asociata la acest program comunitar. In prezent, eTEN ofera finantari care variaza intre 50% si 10% din costurile proiectului. "Ziua Informarii eTen 2005, organizata de MCTI in luna martie, cu sprijinul Comisiei Europene, s-a dovedit un succes.

Acest eveniment, la care au participat 65 de companii, dublu fata de anul trecut, a continuat prin acordarea de consultanta tuturor firmelor care au solicitat sprijin in intocmirea proiectelor", a amintit Zsolt Nagy.


35 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică