Social-democratii s-au adunat la mijloc de saptamana tocmai la Bran. Peisaj de vis, aer curat, liniste, multa verdeata, pasarelele ciripesc, altfel spus tot ce ai nevoie ca sa pui la cale un plan de bataie impotriva dictaturii portocalii.

Inaltele fete de la PSD, Mircea Geoana si Adrian Nastase, au fost cazati in satul Predelut din Bran, la vilele Alba si Orizont, fara prea mari pretentii.

Ceilalti membri ai Biroului Permanent al PSD s-au multumit cu camerele de la vila Angelica, mult mai rustica si mai aproape de prima parte a termenului agroturism.

Tot aici au avut loc si consfatuirile de partid si a fost organizata si masa, cu mancare traditionala: ciorbita de vacuta si sarmale in foi de varza cu piept ardelenesc afumat, alaturi de o palinca si un pahar cu vin.

Ca un facut, in curtea unde se coceau programele social-democrate, erau trei busturi: Marx, Engels si, bineinteles, Lenin. Potriveala au ba, Mircea Geoana a incercat sa dreaga busuiocul, a promis ca Branul va avea parte de alte statui, dar dupa ce PSD va castiga din nou Primaria. Actualul primar de la Bran a fost pesedist, dar a dezertat la PD.