Intel Corporation anunta sponsorizarea participarii echipei olimpice a Romaniei la Olimpiada Internationala de Informatica ce va avea loc la Nowy Sacz, in Polonia, in perioada 18 - 25 August.

Echipa Olimpica este alcatuita din patru elevi de liceu - Dan Ionut Fechete de la Liceul de Informatica din Suceava, Mircea Pasoi de la Colegiul National "Ion luca Caragiale" din Ploiesti, Daniel Pasaila de la Colegiul National "Petru Rares" din Suceava si Marin Radu de la Colegiul National "Unirea" din Focsani, fiind coordonata de Emanuela Cherchez, profesoara de informatica la Liceul

"Grigore Moisil" din Iasi.

"Intel este incantat sa ofere acestor elevi talentati ocazia de a participa la Olimpiada Internationala de Informatica din Polonia. Vrem cu aceasta ocazie sa uram intregii echipe mult succes" a declarat Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager. "Pentru Intel, aceasta este o alta oportunitate de a ajuta la dezvoltarea educatiei in Romania."

Intel este si sponsorul oficial al Olimpiadei Internationale de Informatica de anul acesta si a ajutat la dotarea competitiei cu 365 de computere cu procesoare Intel Pentium 4. Mai mult de 300 de studenti din 76 de tari sunt asteptati sa participe la Olimpiada.