Postul de televiziune arab al-Jazeera, a semnat un contract cu o subsidiara TBWA pentru promovarea noului post de stiri in limba engleza, Al-Jazeera International.

TBWA/RAAD, cu sediul la Dubai, va pune la punct campania de marketing si se va ocupa in acelasi timp si de campania publicitara la nivel global, in conditiile in care noul canal de stiri va incepe emisia in 2006.

Specialistii TBWA vor organiza sesiuni de training atat pentru executivii al-Jazeera cat si pentru personalul departamentelor de comunicare din centrele de emisie de la Londra, Washington, Kuala-Lumpur si la “cartierul general” din Doha, Qatar.

Lansarea noului post de stiri in limba engleza reprezinta un pas important pentru al-Jazeera care si-a construit o imagine solida in lumea araba. Notorietatea a fost castigate in pofida subiectelor abordate, deranjante atat pentru guvernele din Orientul Mijlociu cat si pentru guvernele vestice.

O data cu anuntarea infiintarii noii televiziuni, al-Jazeera a reusit sa coopteze numerosi jurnalisiti, angajati ai unor posturi internationale solide – BBC, ITV sau Sky News.

In prezent postul poarta negocieri cu celebrul Sir David Frost, pentru aducerea acestuia in noua echipa.