Legea privind declararea averilor se aplica din doi in doi. Daca la nivelul ministrilor sau parlamentarilor exista un oarecare control, generat de interesul fata de subiect al opiniei publice, in ceea ce priveste demnitarii de rangul al doilea lucrurile nu stau la fel. Un exemplu in acest sens este dat chiar de unul dintre consilierii primului-ministru.

Corina Coman, sefa Secretariatului de Stat pentru Afaceri Europene, nu si-a facut publice nici declaratia de avere, nici pe cea de interese, desi lucreaza in guvern de mai bine de doi ani.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a decis sa o pastreze in fruntea Secretariatului Permanent pentru Afaceri Europene pe Corina Coman, instalata in functie de Adrian Nastase.

Detasata de guvernul francez pentru a acorda consultanta executivului de la Bucuresti in probleme de integrare, Corinei Coman i-a fost prelungit recent mandatul, decizia primului - ministru fiind publicata in Monitorul Oficial luna aceasta.

Coman conduce Secretariatul de Stat pentru Afaceri Europene (SPAE), institutie din cadrul cancelariei care asigura expertiza pentru Comitetul Executiv de Integrare Europeana.

„Corina Coman ocupa exact aceeasi pozitie pe care a avut-o si pana acum, iar prelungirea mandatului a fost posibila pentru ca guvernul francez a fost de acord cu acest lucru”, a declarat purtatorul de cuvant al executivului, Oana Marinescu. Avand calitate de demnitar, Corina Coman ar fi trebuit sa aiba declaratia de avere pe site-ul guvernului.

Acest act lipseste si, din cate se pare, nici nu a existat vreodata de cand lucreaza la Palatul Victoria. In cazul Corinei Coman, nu am reusit sa obtinem o explicatie, incercarile noastre de a o contacta nefiind incununate de succes.