Alianta DA PNL-PD ar obtine 50% din voturi daca duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, fiind urmata de Partidul Social Democrat (PSD) cu 30,2%, potrivit unui sondaj realizat, in perioada 5-12 august, de Institutul de Marketing si Sondaje (IMAS).

Alianta DA a scazut in preferintele electoratului fata de luna ianuarie 2005 cand ar fi obtinut 66,2% din voturi, in timp ce PSD a inregistrat o crestere de la 18,8%. O alta formatiune care inregistreaza un procent mai ridicat din intentiile de vot comparativ cu inceputul anului este Partidul Romania Mare (PRM).

Potrivit datelor IMAS, PRM ar obtine 10,7% din voturi comparativ cu ianuarie 2005, cand beneficia doar de 6,5% din intentiile de vot. Uniunea Democrata Maghiara din Romania (UDMR) ar obtine 5,2 la suta. Cu alte partide ar vota 3,9% din subiectii sondajului.

Potrivit sondajului IMAS, presedintele Traian Basescu se mentine in topul increderii populatiei in personalitatile publice, dar inregistreaza o scadere fata de luna ianuarie a acestui an. Traian Basescu beneficia la inceputul lui 2005 de increderea a 72,8% la suta din intervievati, iar in august de 50,4 la suta.

Liderul PSD, Mircea Geoana, se situeaza pe locul al doilea la capitolul incredere in personalitatile publice, beneficiind de 37,3% la suta cu sapte procente mai putin decat in luna ianuarie. Pe locul al treilea in ceea ce priveste increderea se afla premierul Calin Popescu Tariceanu - 32,7 la suta, fata de 64,4 la suta.