Odata cu noul sezon, la Realitatea TV si Antena 3 se fac schimbari in program, se pregatesc emisiuni noi, dar si oameni noi. Cele mai importante televiziuni de stiri se lupta pe piata cu abordari diferite.

Ambele posturi adopta intrarea treptata in grila, fara a specifica o data anume si fara fastul unei televiziuni comerciale. Principalele modificari de program vor fi simtite la mijlocul lunii septembrie, dar vor continua si in octombrie.

Prezentatori noi

Realitatea TV se pregateste sa-si „energizeze” programul matinal, pentru a castiga macar o parte din publicul pierdut atat in fata televiziunilor comerciale, cat si a „Cafelei cu sare” servite la Antena 3 de Dana Deac.

Desi nu intentioneaza sa realizeze un program unitar, conducerea Realitatea TV a anuntat deja prima schimbare: stirile vor fi prezentate de o noua vedeta a postului, Felicia Sercau, care a lucrat pana acum in Departamentul de comunicare.

O alta noutate la Realitatea TV o constituie revenirea lui Andrei Gheorghe pe ecrane, pentru inceput cu „Stirile de la ora 23.00”. Insa proaspatul „cititor de prompter” are inca un proiect de emisiune pe care il tine „la secret” pana la definitivarea tuturor detaliilor. Emil Hurezeanu si Cristian Tudor Popescu revin cu „Cap si Pajura” de la 22.

00, marti si joi, iar Stelian Tanase va ocupa grila in celelalte zile ale saptamanii, cu „Zece fix”. Ora 20.15 va fi rezervata si de-acum incolo, de luni pana vineri, pentru Robert Turcescu si „100%”.

Editiile speciale „Deschide Romania” vor suferi modificari, mai ales in ceea ce priveste moderatorii. Astfel ca alaturi de Mihai Tatulici se vor afla si Robert Turcescu, Emil Hurezeanu si Stelian Tanase. Majoritatea noilor programe vor fi lansate incepand cu weekendul 17-18 septembrie.

Reprezentantii postului se aflau ieri inca in discutii in legatura cu detaliile finale ale grilei noi, dar au comunicat ca noutatea principala a sezonului vor fi mai multe emisiuni cu profil economic, a caror pozitionare si forma nu au fost inca decise.

Ei au mai precizat ca unul dintre proiectele cu mari sanse de a deveni realitate este cel al unui talk-show saptamanal moderat de Carol Sebastian.

Dupa doua luni

Lansata la inceputul lunii iulie, Antena 3 a avut doua luni pentru a experimenta, perioada de vara fiind una cu audienta scazuta din cauza vacantelor.

Abordarea noului post din Baneasa este diferita de concurenta. In timp ce Realitatea TV se va ocupa de emisiuni de analiza si de cele economice, Antena 3 va difuza mai multe documentare de provenienta britanica si americana, despre teme actuale de interes global, dar si despre vedete de peste ocean. Majoritatea sunt realizate de BBC si E! Entartainment.

Unul dintre cele mai importante este o miniserie de trei episoade despre al-Qaida.

Alte modificari se refera la schimbarea orelor de difuzare. VDTV, emisiune prezentata de Silvia Ionita, singurul jurnal monden zilnic de pe piata televiziunilor, va fi mutat de la ora 19.00 la 17.00.

Reprezentantii Antenei 3 dau tot mijlocul lunii septembrie ca perioada in care va fi implementata noua grila de toamna.

Aceleasi culori, alte grafice si alte site-uri

Lansarea in iulie a postului Antena 3 a insemnat noi modalitati tehnice in realizarea stirilor, dar si in prezentarea lor grafica. Reporterii Antenei 3 si Antenei 1 s-au acomodat cu operatiuni de premontaj, dar si cu un server care contine intreaga baza de imagini a celor doua posturi.

In acest timp, la Realitatea TV s-a lucrat intens la o noua grafica, cu aceeasi combinatie de culori, dar si la un nou site. Acesta va fi lansat tot la mijlocul lunii septembrie, impreuna cu noua grila. Pagina de internet a Antenei 3 se afla si ea in plina evolutie, fara insa sa se opereze schimbari majore.