Desi lotul national de gimnastica a fost desfiintat cu doua luni inaintea Campionatelor Mondiale, presedintele ANS, Florian Gheorghe nu pare afectat si a declarat ca cei doi antrenori de legenda ai gimnasticii romanesti nu sunt de neinlocuit. „Nimeni nu este de neinlocuit.

Belu si Bitang sunt antrenori deosebit de buni, cu valoare si cu un sac de medalii in spate. Nimeni nu le neaga valoarea, dar daca ei maine nu mai doresc sa antreneze, ce facem? Ne asezam jos sa murim? Nu se poate, trebuie sa gasim solutii.

Echipele olimpice sunt alimentate de antrenorii de la cluburi sau din celelalte centre, care isi aduc si ei contributia, chiar daca principalii slefuitori sunt Belu si Bitang”, a declarat Gheorghe. Mai mult de atat, presedintele ANS este de parere ca o incercare de renegociere a revenirii lui Belu si Bitang este inutila, in acest moment.

Gheorghe a declarat ca gimnastica romaneasca nu a ajuns la cap de linie in acest moment si Romania va avea in continuare un cuvant greu de spus in intrecerile internationale. „Gimnastica nu are cum sa moara. Avem centre puternice si antrenori buni in toata tara.

Democratia prost inteleasa de catre unii a facut sa explodeze aceste mici neajunsuri care au degenerat intr-o situatie neplacuta. Sportul de performanta inseamna educatie, disciplina si foarte multe renuntari.

Poate ca gimnastelor si antrenorilor le-a venit momentul in care vor sa renunte, pentru ca au mancat sute de zile de cantonament, de pregatire”, a explicat Florian Gheorghe, care este de parere ca acum are loc o „restructurare a lotului”, lucru care s-a mai intamplat si in trecut. (T.R.)