Ca urmare a analizei de catre Consiliul Concurentei a notificarii concentrarii economice realizate de catre fondul de investitii tip holding Black Sea Fund L.P. (prin intermediul societatii Nalani Ventures Ltd.

) prin preluarea controlului unic asupra societatii SC La Fourmi SA, au fost identificate doua operatiuni de concentrare economica realizate de catre SC La Fourmi SA care nu au fost supuse controlului Consiliului Concurentei.

Cele doua operatiuni mentionate anterior au fost realizate de catre SC La Fourmi SA prin dobandirea controlului asupra SC Gastro International SRL si SC Rafo Com Construct SRL si in conformitate cu prevederile art. 15 alin. (1) din Legea concurentei nr. 21/1996, republicata, SC La Fourmi SA avea obligatia de a le notifica Consiliului Concurentei.

Avand in vedere aceste aspecte, Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenda in valoare de 3.000 RON (30.000.000 ROL), societatea SC La Fourmi SA pentru omisiunea notificarilor concentrarilor economice realizate.

In perioada urmatoare Consiliul Concurentei se va pronunta asupra compatibilitatii operatiunii realizate de catre fondul de investitii Black Sea Fund L.P. prin preluarea controlului asupra SC La Fourmi SA cu un mediu concurential normal.