Terenuri si cladiri, in contul datoriilor din minerit

de     Romania Libera
Marţi, 6 septembrie 2005, 0:00


Companiile miniere isi vor putea plati datoriile catre bugetele locale cu terenuri si cladiri, a declarat ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. El a afirmat, la o intrunire cu conducerea Companiei Remin Baia Mare si a Exploatarii Miniere Rodna, care a avut loc la sediul EM Rodna, ca nu mai concepe ca mineritul sa fie "oaia neagra a economiei romanesti".

"Sunt obiective cum ar fi cabane, terenuri sau cladiri de care companiile miniere nu mai au nevoie. Pe Valea Jiului, spre exemplu, avem cabane pe care le-am cedat comunitatilor locale in cuantumul datoriilor istorice pe care le avem fata de ele. Asa va trebui sa procedam si aici", a declarat Seres, care s-a interesat la cat se ridica datoriile Exploatarii Miniere Rodna fata de Primarie.

Desi nu a primit date concrete nici din partea conducerii companiei, dar nici a Primariei Rodna, ministrul a sugerat necesitatea unor discutii intre cele doua parti, pentru ca toata lumea sa fie multumita.

"Noi am fi multumiti daca ni s-ar da utilajul de deszapezire pe care, oricum, Exploatarea Minera Rodna nu-l mai foloseste, dar noua ne este de mare ajutor pentru a reda circulatiei drumurile din comuna care in timpul iernii se inzapezesc de la o zi la alta", a declarat primarul comunei, Alexandru Nascan.

El i-a spus ministrului ca in fiecare iarna este nevoit sa poarte discutii interminabile cu conducerea EM Rodna, care refuza sa imprumute comunei utilajul respectiv, pe motiv ca mecanicul nu este disponibil, nu este carburant sau lipsesc anumite piese.

Seres a cerut conducerii EM Rodna ca astfel de situatii sa nu se mai repete, iar in cuantumul datoriilor istorice ale exploatarii sa fie gasite si alte variante de plata, cum ar fi cladiri si terenuri de care compania nu mai are nevoie, dar care ar fi utile comunitatii locale.


29 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă