Din luna septembrie vom plati pentru abonamentul la cablu cu 22% mai mult decit in luna mai a acestui an. Furnizorii de cablu au declarat ca sunt obligati sa creasca tarifele din cauza taxelor prea mari pe care trebuie sa le plateasca.

In ultimele luni, s-au introdus trei tipuri diferite de taxe, care au impins pretul abonamentului in sus cu peste 20 de procente.

Este vorba de taxa pentru drepturi de autor (2 la suta) si, mai nou, taxa de cinematografie (1 la suta). Grosul vine insa de la TVA care pina acum nu era platita. Incepand cu intai iulie serviciile de televiziune prin cablu au inceput sa fie taxate cu TVA (19%) si valoarea abonamentului va creste corespunzator, a declarat presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu, Radu Petric.

Mai mult, furnizorii se asteapta ca unele taxe sa mai creasca. Cea pentru drepturi de autor ar putea ajunje la 4,5 la suta.

In plus, integrarea Romaniei in UE va determina o majorare a preturilor. Noi avem cele mai mici tarife acum ... Un bulgar de exemplu plateste la cablu 9 euro pe luna in timp ce la noi abonamentul e 6 euro.