Cel putin 6 morti, peste 7.000 de case din 338 de localitati avariate 150 dintre acestea fiind distruse in totalitate iar alte 31, in pericol de prabusire. Acesta este bilantul ultimului val de inundatii.

Toate acestea s-au intamplat in 16 judete, inclusiv in Bucuresti.

In judetele Ilfov, Ialomita si Constanta se mentine starea de alerta gradul II. Aceasta presupune mentinerea unitatilor de politie si jandarmi in cazarmi, pentru situatiile in care s-ar impune interventia urgenta a acestora.

In municipiul Bucuresti si in judetele Tulcea, Braila, Prahova si Calarasi, gradul de alerta a fost redus cu o treapta, la primul nivel, permitand cadrelor militare sa astepte ordinele la domiciliu, cu

In judetul Ialomita, unde se asteapta producerea unor noi viituri, au fost detasati aproape o mie de angajati ai serviciilor de interventie, dintre care 530 militari, 200 jandarmi si 100 ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza.

Pagubele suferite de agricultura romaneasca in urma ultimelor

inundatii ajung la peste 200 de milioane de euro, a anuntat, sambata, Ministrul agriculturii Gheorghe Flutur.

Peste 500.000 de hectare de teren agricol au fost afectate si zeci de mii de hectare de porumb au ramas nerecoltate. Peste 4.000 de animale au fost ucise.

Flutur afirma ca totusi, agricultura nu va intra in colaps si Romania nu trebuie sa faca importuri la produsele de baza.