Banca Transilvania intra pe piata fondurilor mutuale

de     Romania Libera
Luni, 3 octombrie 2005, 0:00


Grupul financiar Banca Transilvania a lansat doua fonduri mutuale, care vor fi administrate BT Asset Management SAI. Acesta este un nou pas facut pentru completarea gamei de produse si servicii oferite clientilor grupului, in contextul schimbarilor asteptate de piata financiara pentru urmatorii ani.

Noile fonduri mutuale, denumite BT Clasic si BT Maxim, sunt produse care se adreseaza in principal pietei de retail si se diferentiaza prin structura de plasamente si, implicit, prin profilul de risc. De asemenea, ele sunt o alternativa de investitii si economisire pentru clienti, in contextul asteptarilor referitoare la cursul descendent al randamentelor instrumentelor clasice de plasament.

BT Clasic are un profil preponderent monetar, sursele atrase urmand sa fie plasate cu precadere in titluri de stat, depozite bancare, obligatiuni municipale. Pana la 20% din activ va fi investit si in actiuni listate pe piata de capital.
BT Maxim are la baza plasamente in titluri cotate pe piata de capital (maxim 70% din active). Avand in vedere structura de plasamente, politica de comisioane a fondului favorizeaza investitiile realizate pe termen mediu si lung (peste 365 zile).

BT Asset Management are un capital social de 1,5 milioane lei, controlat in proportie de 89,9% de Banca Transilvania, in timp ce SIF Banat-Crisana detine 10% din actiuni.
La finele lunii august, fondurile mutuale gestionau active de 340,56 milioane lei (circa 100 milioane euro), in crestere cu 2,6% fata de luna iulie.39 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version