Bucurestiul a fost si ieri sub ape. Ploile s-au concentrat numai deasupra orasului, inundind deopotriva cartierele de lux si muncitoresti, intersectiile si pasajele.

„Ploua numai deasupra Bucurestiului, parca e un blestem", a exclamat ieri viceprimarul Razvan Murgeanu. Inregistrarile au aratat ca „blestemul" s-a abatut mai mult in nordul Capitalei, unde au cazut 70 de litri/mp in intervalul 11.00-13.00. Ambasada Chinei era inconjurata de ape adinci de jumatate de metru.

La fel zonele Tineretului, Giulesti, Vacaresti, Titulescu, Floreasca, Liviu Rebreanu, Lizeanu, Valea Cascadelor. Primarii de sector au fost scosi fortat pe teren, cu utilajele ADP si ale pompierilor. Apa Nova spunea ca actioneaza cu toate cele 30 de utilaje din dotare, carind apa de pe strazi, in Dimbovita.

Apa pina la geamuri

„Am sunat la Apa Nova de 15 ori dar nu raspunde nimeni. Am incercat sa contactez de la dispecer pina la director, dar nimic. Nu a venit nimeni sa ne ajute, nici macar sa traga apa. Mi-am schimbat mobila de trei ori in casa din cauza apelor", rabufneste un locuitor din Giulesti-Sirbi, ce avea apa pina la genunchi in casa.

Singurele autoritati prezente in zona erau: politia, pentru mentinerea ordinii publice, si angajatii Rebu, care maturau gunoaiele de pe apa. Oamenii strigau disperati dupa o masina Apa Nova pe care au vazut-o facind inspectie in zona.

„Sunati dumneavoastra ca poate asa vine sa ne scoata apa daca spuneti ca sinteti de la ziar", ne ruga o batrina ce si-a mutat casa intr-o Dacie din cauza apei care i-a ajuns in casa pina la geamuri.