Liderii PSD au decis la Biroul National, de luni, ca partidul nu are nevoie de un congres extraordinar pana in 2007.

In plus, cei care nesocotesc linia partidului vor fi aspru sanctionati. Asa a decis conducerea PSD, dupa ce mai multi membri marcanti ai partidului au criticat noii lideri si chiar au vorbit de convocarea unui congres extraordinar.

Printre cei vizati se numara Antonie Iorgovan, care deja a primit citeva sanctiuni pentru acuzatiile aduse liderului Mircea Geoana, dar si fondatorul partidului, Ion Iliescu.

Ion Iliescu a evitat deocamdata sa comenteze deciziile PSD.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat sambata la Iasi ca organizarea unui congres extraordinar nu este de actualitate.

El a explicat ca o astfel de reuniune se justifica, tot potrivit statutului, numai in situatii exceptionale, cum ar fi alegerile anticipate.

Membrii PSD vor dezbate problemele legate de reformarea partidului in cadrul unui Consiliu National, care va avea loc, cel mai probabil, in luna decembrie.

Biroul Permanent National al PSD a analizat si declaratiile facute ieri la Pitesti de premierul Calin Popescu Tariceanu pe marginea schimbarii regulamentelor de functionare ale Senatului si Camerei Deputatilor. Presedintele PSD, Mircea Geoana, considera ca indiferent de termen singura solutie legala pentru deblocarea activitatii celor doua Camere ale Parlamentului ramane Curtea Constitutionala.