Primarul Sibiului, Klaus Johannis, i-a cerut luni demisia viceprimarului PSD, Ioan Banciu, dupa ce presedintele PSD, Mircea Geoana, il acuzase pe Klaus Johannis ca a pus interesele politice ale Aliantei deasupra intereselor sibienilor.

Este o decizie motivata politic, a precizat Klaus Johannis. Desi a recunoscut ca nu are ce sa-i reproseze viceprimarului PSD ca om si coleg de echipa la primarie, Klaus Johannis a spus ca nu poate trece peste ofensele pe care i le-a adus Geoana.

"Este inadmisibil ca un om care nu cunoaste ce se intampla la fata locului sa afirme ca un primar a pus anumite interese politice deasupra intereselor orasului, lucru care, cel putin de cand sunt eu primar, nu a fost niciodata adevarat", spune Klaus Johannis.

Viceprimarul PSD, Ioan Banciu, a acceptat sa-si dea demisia chiar astazi pentru ca, spune el, intelege ca s-a creat o situatie politica conflictuala.

Klaus Johannis a anuntat ca va incepe negocieri politice cu partidele reprezentate in consiliul local, cu exceptia PSD, pentru nominalizarea viitorului viceprimar.