Deputatul independent Corneliu Ciontu a fost ales in unanimitate presedintele Partidului Popular (PP) la primul Congres al acestei noi formatiuni politice, care a avut loc sambata, la Palatul Parlamentului. La lucrarile Congresului au luat parte 1000 de delegati care i-au ales, totodata, pe cei 251 de membri ai Consiliului National.

Biroul Permanent al PP, alcatuit din 29 de membri, l-a ales ca prim-vicepresedinte pe Nicolae Vasilescu si ca vicepresedinti pe Dorin Ciustea, Jenel Copilau, Gheorghe Feies, Constantin Grosu, Dumitru Huidu, Aurel Ivanescu, Ionel Roman, Leonard Rusu si Danil Tulugea.

Potrivit programului politic adoptat, PP se pronunta pentru o economie sociala de piata si promoveaza doctrina "populara romaneasca". De asemenea, PP militeaza pentru o forma de patriotism care sa nu poata fi asociata niciodata cu nationalismul agresiv si se va pronunta formatiunilor xenofobe, antieuropene si antisemite.

La capitolul securitate sociala, popularii considera ca trecerea la o economie de piata de tip liberal nu este posibila in aceasta etapa, fiind de preferat o economie de piata consolidata social, orientata spre redistribuire.

In domeniul politicii externe, popularii sunt adeptii unei "axe latine" in Europa, pledand pentru o apropiere privilegiata a Romaniei de Franta, Spania si Italia si considera ca diplomatia romaneasca trebuie sa asigure un echilibru intre aliatii nostri europeni si americani. Corneliu Ciontu a declarat ca formatiunea pe care o conduce se va bizui pe fortele proprii la viitoarele alegeri locale.

El a spus ca, in ceea ce priveste alegerile generale, doreste mai intai consolidarea partidului in organizatiile teritoriale, inainte de a se gandi la vreo formula de alianta.