MCI Management, cel mai mare fond tehnologic din Europa de Est, a deschis, in luna septembrie 2005, o filiala in Bucuresti. Aceasta este a doua filiala internationala a MCI, prima fiind deschisa in iulie 2004, in Praga. In Polonia, luna trecuta, MCI a anuntat ca va investi 600 milioane de euro in compania Mito, detinatoarea unei farmacii virtuale.

Pana in 2010, MCI preconizeaza investitii de aproximativ 50 milioane de euro in Europa Centrala si de Est, informeaza publicatia PMR Business din Polonia.

Pe data de 3 octombrie 2005, MCI si Mito au semnat un acord, potrivit caruia MCI va putea ajunge sa detina intr-un interval de trei ani, 50% din totalul actiunilor companiei poloneze.

MCI va investi acum 600 milioane de euro, dupa aceasta faza urmand sa obtina 4,567 actiuni ale companiei poloneze, contra sumei de 132.000 de euro. Actiunile sunt echivalentul a 25,56% din totalul actiunilor companiei Mito.

Potrivit acordului, dupa 2007, MCI va avea drepturi de cumparare asupra restului de actiuni de la Mito. Investitia realizata de MCI este urmare a strategiei de dezvoltare a companiei care intentioneaza sa se axeze mai mult pe companiile active on line si pe comertul electronic.

Pe 29 septembrie 2005, MCI Management si-a deschis o noua filiala in Bucuresti, in Romania, fondul urmand sa coopereze cu Michael Scherrer, presedintele companiei de consultanta Consito.

"Am ales Romania, ca a doua tara in cadrul dezvoltarii noastre internationale, datorita bunelor previziuni ale pietei, economiei dar mai ales ale sectorului tehnologic." a declarat Tomasz Czechowicz, presedintele MCI Management, intr-un comunicat de presa al companiei, cu prilejul deschiderii filialei din Romania.