Piata petrolului da din nou in fierbere. Actorii principali, in acest razboi de multe miliarde de dolari, cuplul Vantu-Luca, Voiculescu, Patriciu sau fratii Iancu sunt sustinuti de puternice trusturi mass media.

Cotidianul Bursa incearca sa dovedeasca in articolul "A devenit Sorin Ovidiu Vintu cel mai important actionar al "Petromservice"?" ca SOV a preluat Petromservice si totodata puternicul trust de presa al lui Liviu Luca. "Ziua", "Gardianul" si Realitatea TV ar urma sa intregeasca imperiul media detinut de Vantu.

Potrivit "Bursa", Monitorul Oficial din 4 noiembrie consemneaza ca "Elbahold" Ltd. a subscris intregul pachet de actiuni emis de "Petromservice" pentru majorarea capitalului social. Structura prezenta a actionariatului la "Petromservice" se prezinta astfel: 49,35% detine "Elbahold" Ltd.; 25% detine Asociatia salariatilor; 25,65% detin alti actionari.

Articolul din Bursa, Raportul Volcker, controversele din jurul Rompetrol- Petromidia, contractele discutabile dintre Petromsevice si OMV-Petrom arata ca razboiul de pe piata petrolului este departe de a se fi incheiat.