In perioada 23-27 noiembrie 2005 se va desfasura Targul International de Carte Gaudeamus la Romexpo Bucuresti. Targul reprezinta un bun prilej pentru iubitorii de carte de a achizitiona ultimile noutati editoriale sau de a-si completa biblioteca cu volumele preferate.

Program de vizitare zilnic: 10.00-19.00.

La standul Editurii Ideea Europeana veti avea prilejul sa gasiti urmatoarele titluri noi:

  • George Calinescu, Istoria Literaturii Romane - prima editie in format electronic - CD

  • Ion Ianosi, Tolstoi · Romanul unei drame
    Colectia Biblioteca Ideea Europeana, ISBN 973-86971-5-8
    Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori, monografia in cauza semnata de marele carturar Ion Ianosi, membru al Academiei Romane constituind una dintre lucrarile de varf despre uriasul romancier de la Iasnaia Poliana.

  • Nicolae Breban, Spiritul romanesc in fata unei dictaturi
    Colectia Istoria mentalitatilor, ISBN 973-86972-2-0
    Document al rezistentei sub dictatura, volumul respectiv semnat de romancierul Nicolae Breban isi propune sa sparga mai multe tipare existente privind imaginea poporului roman. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, publicului larg de lectori fideli ai romancierului.

  • Mihai Cimpoi, Secolul Bacovia
    Colectia Istorie, teorie si critica literara, ISBN 973-86972-8-X
    O carte incitanta despre unul dintre cei mai mari poeti interbelici, taxat pe nredrept de catre G. Calinescu drept un poet minor. Studiul este semnat de cunoscutul exeget literar Mihai Cimpoi, presedinte al Uniunii Scriitorilor din R. Moldova, Membru al Academiei Romane. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Ionel Necula, Caderea dupa Cioran
    Colectia Istoria mentalitatilor, ISBN 973-86972-0-4
    La implinirea unui deceniu de la moartea filosofului de la Rasinari, profesorul I. Necula ne ofera un incitant studiu despre opera si viata acestui controversat moralist francez de origine romaneasca. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Adrian-Paul Iliescu, Anatomia raului politic
    Colectia Istoria mentalitatilor, ISBN 973-86971-9-0
    O exploziva si aspra analiza a radacinilor raului politic romanesc, propusa de un profesor de filosofie, care are calitatea de a judeca lucrurile din interior, pastrand, cu toate acestea, inevitabila distanta.

    Cartea aceasta un cert eveniment care va sparge, speram, nu putine tipare tinand de istoria mentalitatilor autohtone se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Aura Christi, Celalalt versant
    Colectia Eseu, ISBN 973-86972-6-3
    Poeta, eseista si prozatoarea Aura Christi propune o radiografie a vietii literare si a celor mai interesante carti aparute in ultimul deceniu literar. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Aura Christi, Labirintul exilului
    Colectia Eseu, ISBN 973-86972-5-5
    Volumul trateaza tema exilului in literaturile europene (cu predilectie cea romana, franceza, germana si rusa), constituind un manual indirect de literatura axat, in special, pe tema exilului artistic. Scriitori ca, de pilda, Rainer Maria Rilke, Marina Tvetaieva, Nichita Stanescu, Nicolae Breban, Gabriela Melinescu s. a.

    fac parte in perceptia autoarei din confreria alesilor meniti sa reprezinte tara tineretii lor departe de granitele acesteia. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Mircea A. Diaconu, Atelierele poeziei
    Colectia Istorie, teorie si critica literara, ISBN 973-7691-04-0
    Un fascinant atelier de creatie unde sunt convocate cartile cele mai importante aparute in perioada postdecembrista, meritul acestei monografii fiind acela de a aborda un domeniu marginalizat in ultimii ani si tratat pe nedrept ca o cenusareasa. Rostul acestui studiu monografic este acela de a informa lectorul asupra poeziei majore scrise in Romania, redeschizandu-i apetitul pentru Poezie.

    Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Florentin Popescu, Necunoscutul Macedonski
    Colectia Istorie, teorie si critica literara, ISBN 973-7691-08-3
    Un studiu provocator despre un altfel de Macedonski. Informatii inedite, aspecte mai putin cunoscute din viata acestui important poet, ce face o incitanta paralela cu Eminescu, sunt menite sa-l repuna in luminile rampei pe un creator situat de exegeti in umbra literatilor mari. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Marian Victor Buciu, E. M. Cioran Despartirea continua a autorului cel rau
    Colectia Istorie, teorie si critica literara, isbn 973-86972-4-7
    La zece ani de la moartea lui Emil Cioran un studiu aplicat si incitant despre viata si opera sa, relatia filosofului de la Rasinari cu marii ganditori ai lumii, dar si cu tara ce l-a daruit lumii, cu care parisianul nu inceteaza niciodata controversele.

    Un studiu de teorie si istorie literara extrem de interesant si util ce se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Ovidiu Morar, Avangardismul romanesc
    Colectia Istorie, teorie si critica literara, isbn 973-86972-7-1
    Avangardismul romanesc ramane a fi unul dintre curentele literare cele mai controversate si, in ultima instanta ne demonstreaza aceasta monografie cele mai putin cunoscute. Monografia abunda in informatii, aspecte, intamplari, evenimente, mai putin sau deloc cunoscute. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Traian T. Cosovei, La formarea ideilor
    Colectia Istorie, teorie si critica literara, ISBN 973-7691-00-8
    O radiografie hermeneutica a unor carti-eveniment ce au vazut lumina tiparului in perioada postdecembrista, accentul fiind pus pe autorii interzisi sub dictatura, precum si pe cartile poetilor ce devin, fara voia lor, o rara avis in societatea de tranzitie. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Nicoleta Salcudeanu, Pasiente
    Colectia Istorie, teorie si critica literara, ISBN 973-7691-05-9
    Cum dispare, cu de la sine putere, realismul socialist, transformandu-se in textele publicate dupa ґ90 intr-un „realism atroce", ce oglindeste partile intunecate si incendiare ale existentei? Minimonografia Nicoletei Salcudeanu, critic, profesor si istoric literar, raspunde sugestiv si pertinent la aceasta intrebare, cartea ei constituind o un manual indirect de istorie a literaturii

    postdecembriste. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Laurian Stanchescu, Rasuґ-plansuґ lui Nichita Stanescu
    Colectia Istorie, teorie si critica literara, ISBN 973-7691-01-6
    Volumul constituie o antologie de texte despre controversata si denigrata opera a lui Nichita Stanescu, unul dintre poetii postbelici majori. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Rodica Marian, Identitate si alteritate
    Colectia Istorie, teorie si critica literara, ISBN 973-7691-06-7
    Identitatea si alteritatea abordate in opera unor importanti autori, ca, de pilda, Eminescu, Blaga, Ionescu si Cioran un subiect pe cat de dificil, pe atat de interesant nu numai din punct de vedere al istoriei, teoriei si criticii literare. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Irina Petras, Despre locuri si locuire
    Colectia Eseu, ISBN 973-7691-02-4
    Editorul, criticul si istoricul literar clujean Irina Petras propune lectorilor un studiu despre locurile favorite din literatura romana si cea universala, paginile de teorie literara oferind nu putine repere asupra predilectiilor clasicilor autohtoni de la Eminescu si Creanga pana la Norman Manea si Marta Petreu. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Gilbert Durand, Stiinta despre om si traditia
    Colectia Istoria mentalitatilor, traducere de Janina Ianosi, ISBN 973-7691-14-8
    Una dintre monografiile de baza ale savantului privind stiinta despre om si traditia, monografie ce pune accentul pe situarea axiologica a omului in centrul tuturor lucrurilor. Monografia este tradusa pentru prima data in limba romana si constituie un excelent studiu asupra istoriei mentalitatilor. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Gilles Deleuze, Nietzsche si filosofia
    Colectia Istoria mentalitatilor, traducere de Bogdan Ghiu, ISBN 973-86972-1-2
    O exceptionala traducere a studiului profesorului G. Deleuze asupra creatiei nietzscheene, prezentata pentru prima data in istoria mentalitatilor autohtone in versiune integrala.

    Cartea pune accentul pe rolul si locul marelui ganditor german in istoria europeana, modul in care politicienii au abuzat de doctrinele filosofului singuratic de la Sils-Maria, de la nasterea caruia s-au implinit 160 de ani. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Marin Radu Mocanu, Vremuri satanice
    Colectia Istorie&Documente, ISBN 973-86972-9-8
    Volumul constituie o fereastra larg deschisa catre documentele extrase din arhivele cenzurii. Dezvaluirile explozive, atestate in aceste acte secrete, sunt menite sa lumineze o fata a istoriei romanilor, pana acum mai bine de un deceniu ascunsa. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.

  • Claudia Maria Radu, Pagini de istorie americana
    Colectia Istorie, ISBN 973-7691-10-5
    Cartea constituie un foarte dens si interesant manual indirect de istorie a Americii, adresandu-se elevilor, studentilor, precum si publicului larg de cititori.
    O carte despre fragmentele cele mai controversate ale istoriei Americii." (Claudia Maria Radu)

  • Cristian Tiberiu Popescu, Templierii istorie si mistere
    Editia a II-a, revazuta si adaugita, Colectia Biblioteca Ideea Europeana, ISBN 973-7691-09-1
    Este prima lucrare monografica romaneasca care trateaza controversata istorie a Ordinului templier; impresionant documentat, scris intr-un limbaj accesibil, acest manual de istorie a templierilor si franc-masonilor ofera o larga paleta a jocurilor desfasurate pe arena misterelor evului mediu.


  • Lev Tolstoi, Jurnal // 2 vol.
    Traducere de Janina Ianosi, Prefata si note de Ion Ianosi
    Colectia Jurnal/ Corespondeta/ Memorii
    ISBN 973-7691-11-3
    vol. 1 ISBN 973-7691-12-1
    vol. 2 ISBN 973-7691-13-X
    Cele doua volume ce insumeaza circa 1100 de pagini , traduse de marele om de cultura Janina Ianosi, constituie o selectie aplicata din masivul jurnal al magului de la Iasnaia Poliana, selectie insotita de o postfata si note semnate de profesor Ion Ianosi, membru al Academiei Romane. Volumul este destinat studentilor, elevilor, profesorilor, publicului larg.

  • Ileana Cudalb, Fiica mea America
    Colectia Biblioteca Ideea Europeana, ISBN 973-7691-07-5
    O alta fata a tranzitiei ce atinge mediul rural, o familie ce risca sa se destrame. Stil clasic, de un calm si o limpezime imperturbabile. Un roman fascinant, destinat marelui public cititor.

  • Bogdan Mihai Dascalu, Sange albastru
    Colectia Insomnii, ISBN 973-7691-03-2
    Proza scurta scrisa de tanarul scriitor, originar din Timisoara, se distinge printr-un stil ingrijit, expresiv, in mod cert, situat in siajul lui Mateiu Caragiale. O carte incitanta despre lumea pestrita si sugestiva a tranzitiei autohtone. Cartea este destinata publicului larg si va constitui un succes de librarie.

  • Alina Beiu-Desliu, Tema la insomnie
    Colectia Insomnii, ISBN 973-86972-3-9

    Lista cartilor aparute la Editura Ideea Europeana 2004 - august 2005

  • Ion Ianosi, Dostoievski si Tolstoi / Poveste cu doi necunoscuti
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana Culisele literaturii", ISBN 973-86721-6-3

  • Nicolae Breban, Fr. Nietzsche. Maxime comentate
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86721-9-8

  • Aura Christi, Sculptorul roman I
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86970-0-X

  • Aura Christi, Noaptea strainului roman II
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86721-1-2

  • Ivan Ognev, Cum sa castigi la LOTO
    ISBN 973-86721-5-5

  • S. Karatov, Cartea de vise si destine
    ISBN 973-86721-4-7

  • Mihail Artabasev, Sanin roman
    traducere, prefata si note de Dumitru Balan,Colectia EROTICA, ISBN 973-86721-7-1

  • Mihai Cimpoi, Lumea ca o carte
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86721-8-x

  • Nicolae Breban 70
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86721-1-2

  • Adrian Mihalache, Verva Thaliei
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86721-2-0

  • Laura Pavel, Antimemoriile lui Grobei
    eseu monografic despre opera lui Nicolae Breban
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86721-3-9

  • Ion Balu, G. Calinescu, spectacolul personalitatii
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86970-1-8

  • S. Damian, Aripile lui Icar
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86970-2-6

  • Karl Marx in 1234 de fragmente alese de Ion Ianosi
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86971-3-1

  • Friedrich Nietzsche, Dincolo de bine si de rau
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86970-5-0

  • Oscar Wilde, Gradina lui Eros
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86970-4-2

  • Luiza Barcan, Angoase ale privirii
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86970-6-9

  • Ion Ianosi, Dostoievski, tragedia subteranei
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana", ISBN 973-86970-3-4

  • Constantin Abaluta, Groapa rosie
    Colectia „Biblioteca Ideea Europeana Roman", ISBN 973-86970-8-5

  • Dana Duma, Woody Allen. Bufon si filosof
    Colectia „Actori celebri", ISBN 973-86970-4-2

  • Cristina Maria Sarbu, Nietzsche si muzica
    Colectia „Culisele artelor", ISBN 973-86970-9-3


    Abonamente la revista Contemporanul Ideea Europeana:
    Revista Contemporanul. Ideea Europeana este una dintre cele mai prestigioase publicatii de cultura din tara. Citind aceasta publicatie nationala de cultura, politica si stiinta, veti fi la curent cu cele mai importante evenimente culturale, sociale si politice din Romania si din strainatate. Veti fi la curent, de asemenea, cu ultimele aparitii ale Editurii Ideea Europeana.

    Pretul unui abonament /12 numere/ pe anul 2006 este 480.000 lei / 48 lei noi. (pretul unui numгr 40.000 lei / 4 lei noi).

    Pentru comenzi va invitam sa contactati la:
    Fundatia Culturala Ideea Europeana
    sau pe adresa: Piata Amzei nr. 13, Et. 3, Sector 1, Bucuresti.
    (CP 113, OP 22, Sector 1, Bucuresti, cod 014780)
    Tel: 4021-310.66.18, Tel./fax: 212.56.92; 0742489059
    E-mail: fcideeaeuropeana@yahoo.com
    www.ideeaeuropeana.ro