Parlamentul Regatului Suediei va ratifica Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana pana in luna iunie a anului viitor, a declarat Björn von Sydow, presedintele Parlamentului suedez, la intalnirea oficiala de luni, cu premierul Calin Popescu Tariceanu, precizeaza un comunicat de presa de la Guvern.

"Nici un vot nu va fi impotriva", a afirmat von Sydow.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a prezentat oficialului suedez principalele actiuni intreprinse de Guvern pentru indeplinirea angajamentelor asumate fata de Uniunea Europeana.

Pana la urmatoarea evaluare, cea din luna aprilie a anului viitor, vor fi puse bazele pentru implementarea sistemului de securizare a frontierelor, a aratat seful Executivului.

In ceea ce priveste combaterea coruptiei, Guvernul a luat masurile necesare pentru a asigura cadrul legal necesar, astfel incat procurorii si judecatorii sa poata actiona in mod profesionist, a spus Tariceanu.

Primul-ministru a aratat ca este foarte important faptul ca presa din Romania este independenta si poate da publicitatii cazuri de coruptie, precizeaza comunicatul.