Introducerea cotei unice de impozitare a dus la o crestere a veniturilor bugetare in primele trei trimestre ale anului de peste 18% , a declarat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu la sediul Comisiei Europene, dupa intalnirea avuta cu Joaquin Almunia, Comisar european pentru probleme economice si monetare.

Premierul impreuna cu ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, si cu secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Claudiu Doltu, au prezentat oficialului european politicile autoritatilor de la Bucuresti de mentinere a stabilitatii macroeconomice si evolutiile politicilor fiscale si bugetare.

Premierul l-a asigurat pe Comisarul european ca performanta economica a Romaniei in acest an "va fi in continuare pozitiva", in ciuda costurilor bugetare suplimentare impuse de efectele inundatiilor.

De asemenea, primul-ministru, ministrul finantelor si secretarul de stat in Ministerul Finantelor au prezentat evolutiile in domeniul privatizarii, fiind mentionate cateva privatizari importante in domeniul distributiei gazelor si energiei electrice si parcurgerea ultimei faze de privatizare a BCR.

In cadrul intalnirii, premierul Calin Popescu-Tariceanu si Joaquin Almunia, Comisar european pentru probleme economice si monetare, au discutat si despre capacitatea Romaniei de absorbtie a fondurilor europene inainte si dupa momentul aderarii.