Dupa incidentul violent petrecut in aceasta saptamana la Scoala Centrala din Bucuresti, ieri, la Constanta, un elev de clasa a VIII-a a fost batut crunt, tot in incinta scolii, de trei tineri, cu varste intre 14 si 18 ani care au intrat cu forta in unitatea de invatamant. Lucica Ene, directoarea Scolii nr.

40 „Aurel Vlaicu", unde s-a produs incidentul, a declarat ca totul a pornit de la un conflict intre doi colegi de clasa a VIII-a. Potrivit acesteia, o eleva de etnie roma a fost palmuita de un coleg, in timpul unei pauze, iar in urma incidentului fata ar fi chemat in ajutor patru persoane.

Unul dintre acestia a ramas in afara scolii, iar ceilalti trei au dat buzna in institutie, impingand-o pe directoarea adjuncta care se afla la intrarea in scoala, impreuna cu elevul de serviciu.

Cei trei au urcat la etaj si au intrat intr-una dintre clase, unde l-au gasit pe elevul indicat de fata. Ei l-au lovit cu pumnii pe adolescent, iar in momentul in care a aparut conducerea scolii, cei trei au mers la o scara de serviciu, unde au sarit pe geam de la etajul al doilea.

Directoarea scolii i-a anuntat imediat pe jandarmi, care i-au prins pe doi dintre agresori, ceilalti reusind sa fuga. Cei doi tineri prinsi au fost amendati de jandarmi.