Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat miercuri, pentru a doua oara, prelungirea termenului de depunere a ofertelor pentru Electroputere Craiova, pana la 20 ianuarie 2006, datorita unei solicitari facuta de catre una dintre firmele care au cumparat dosarele de prezentare, informeaza un comunicat de presa al AVAS.

In legatura cu motivele acestei amanari, Directia de Comunicare si Relatii Publice AVAS a mentionat pentru Hotnews.ro ca solicitarea a fost facuta de una dintre firme, al carei nume este confidential, in scopul realizarii propriului audit si intocmirii unei oferte corespunzatoare pentru pachetul de actiuni al Electroputere Craiova.

La data de 21 noiembrie 2005, AVAS a lansat la vanzare prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile un numar de peste 78 milioane actiuni, reprezentand peste 62,8% din capitalul social al companiei craiovene.

In urma publicarii anuntului, au fost cumparate patru dosare de prezentare, de catre o firma straina si trei firme romanesti. Pentru a doua oara, una dintre aceste companii a cerut prelungirea perioadei de depunere a ofertelor pentru a putea pregati oferta. Ca urmare, AVAS a decis decalarea termenului limita de depunere a ofertelor pentru data de 20 ianuarie 2006, ora 12:00.

Structura actionariatului si pachetul de actiuni oferit la vanzare de catre AVAS se vor definitiva in functie de modificarea capitalului social al companiei craiovene, in urma iesirii din patrimoniu a unor active care au facut obiectul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, precum si a unor active cu caracter social.

In aceste conditii, AVAS va vinde intreg pachetul de actiuni pe care il va detine la Electroputere la data incheierii contractului de vanzare-cumparare de actiuni.

La negociere vor putea participa numai ofertantii – persoane fizice/juridice romane sau straine - care nu au inrautatit, in mod vadit, situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractele de vanzare cumparare de actiuni incheiate cu FPS si/sau APAPS/AVAS".

Electroputere Craiova activeaza in domeniul productiei de motoare, generatoare si transformatoare electrice si are un capital social de peste 12.4 milioane de lei.