Cei 39 de prefecti care au demisionat din partidele de bastina au depus juramantul in fata premierului devenind astfel inalti functionari publici, respectiv persoane care pot imbatrani in functie daca nu fac vreo boacana. Cum toti sunt originari din coalitie, reiese ca "depolitizarea administratiei" impusa de UE a transformat prefecturile in locuri de veci portocalii.

Metoda a fost brevetata in guvernarea trecuta cand directorii serviciilor judetene si-au dobandit inamovibilitatea dupa ce au divortat formal de PSD. Intrebarea e acum nu daca respectivii vor rupe cordonul ombilical de partidele-mama ci daca sunt capabili de performanta sau fac tot figuratie la teleconferinte si dupa proaspata depolitizare.

Dupa un an de prestatie si declaratiile de avere ale inaltilor demnitari au devenit mai lungi. Mai ales ca nu le-a controlat nimeni. Pesemne ca nici o institutie n-a avut curajul sa-si arunce ochii peste ele din cauza unor secvente cam indecente: avand o singura actiune la Prima Broadcasting, in valoare de 2.500 lei, dl Tariceanu a vandut-o cu 10.000 de euro.

Ca pe Broadway, nu alta! In schimb, alte actiuni, mult mai numeroase, la Banca Transilvania, cotate la 400 milioane de lei, nu au avut acelasi succes la Bursa precum cele de la Rompetrol. Se pare ca uneori e mai usor sa-ti completezi veniturile decat declaratiile.

Fostul premier Nastase a fost si mai norocos: averea sa a inregistrat anul trecut o crestere de aproape un milion de euro proveniti din "mostenire - ascendent". De, cine are ascendent in regimul trecut are o zodie buna permanent. Vicepremierul Copos poate concura si dansul la acest capitol intrucat si-a marit substantial averea desi la primirea functiei s-a retras din afaceri.

Acum PC (partidul din care-si face parte) se gandeste sa se retraga si de la guvernare pentru a demonstra ca solutia imorala este mai eficienta decat solutia penala. Lucru dovedit si de justitia romana care a pierdut procesul cu MISA dupa ce gurul Bivolaru a primit azil politic in Suedia unde e considerat persecutat politic din motive religioase.

In fapt gurul Bivolaru nu e persecutat din motive religioase - putea sa se integreze spiritual in absolut ce poftea desi integrarea asta in colectiv e cam dubioasa - ci pentru ce se ascunde in spatele MISA: niste grupuri de interese precise si pernicioase.

Din nefericire, justitia e incapabila sa instrumenteze ca lumea un caz si lucreaza dupa ureche astfel ca aproape toate procesele au hibe care pot anula sentintele. Sa speram ca in Suedia, guru, guristele si guristii sai vor practica doar integrarea si misantropia - nu si celelalte activitati obscene si obscure care au inspirat imnul MISA: Mi s-a pus pata pe tine.