MCC va infiinta un oficiu de privatizare a carui principala sarcina va fi aceea de a vinde nu mai putin de 317 sali de cinematograf, scapand, cum ar zice Alecsandri, de o "piatra din casa". De altfel, ministrul Culturii si Cultelor si-a exprimat decizia de a privatiza toate unitatile comerciale din subordinea ministerului, intr-un interviu acordat ziarului nostru la inceputul mandatului sau.

Oficiul va incepe sa functioneze de luna viitoare. In prezent, cele 317 sali sunt in administrarea Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor Romaniafilm, pe scurt RADEF. Aceasta va deveni in scurt timp societate pe actiuni, un alt punct pe care dl Adrian Iorgulescu il avea in vedere asta-toamna.

Oficiul de privatizare al MCC va fi finantat de la buget si va avea maximum 15 angajati, condusi de un director si un director adjunct. Sarcinile acestui oficiu vor fi de a face studiile de fezabilitate si pentru privatizarea altor unitati comerciale de pe langa MCC, de a alcatui actele normative necesare procesului de privatizare, precum si de a realiza controlul postprivatizare.

Salile de cinematograf aflate in stare precara vor fi oferite gratuit autoritatilor publice locale, daca acestea se vor obliga sa pastreze destinatia initiala a lor. Sumele obtinute din vanzarea altor sali, a celor, desigur, vandabile, vor ramane in posesia SC "Romaniafilm" Ð SA.

Comisia de privatizare a salilor de cinematograf va fi formata din cinci membri, doi de la MCC si trei desemnati de Consiliul de Administratie al "Romaniafilm", din cadrul acesteia.