Mercedes-Benz continua sa-Si primeneasca portofoliul de produse. Ultima noutate este GL Class, lansat in aceste zile la Detroit, si care-si propune sa cucereasca o cota de piata semnificativa in segmentul off-road.

Off-roaderul de sapte locuri ofera o excelenta manevrabilitate, un habitaclu imens si confortul specific unui salon de lux. Tractiunea permanenta 4MATIC ii asigura o manevrabilitate excelenta indiferent de conditii, iar suspensiile standard AIRMATIC si sistemul ADP contribuie la comportamentul impresionant al masinii.

Propulsia va fi asigurata de doua motoare V8 pe benzina si de doua unitati diesel, V6 si V8. Lansarea de la Detroit va reprezenta debutul mondial si pentru motorul V8 de 4,6 litri si 340 CP, caruia i se alatura cel de 5,5 litri, de 388 CP, disponibil si pe S500.

In ceea ce priveste versiunile diesel, masina este propulsata, asa cum aminteam, de un V6 de 3,2 litri, de 224 CP, precum si de un V8 de 4,2 litri care dezvolta acum o putere de 306 CP. Ambele versiuni diesel indeplinesc standardele EURO 4 si sunt prevazute cu filtru de particule.

Off-roader-ul german va beneficia in standard de cutia de viteze automata cu sapte trepte 7 G-Tronic.

Articol integral in Adevarul