Soacra lui Geoana are din nou doua dosare penale. Unul dintre ele priveste conditiile in care s-a produs vatamarea corporala asupra celebrei soacre, iar celalalt se refera la prezumtiva falsificare a unor acte medicale, folosite ulterior de catre Costea.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Parchetelor Militare, a hotarat ca solutiile date in doua dosare penale ce o privesc pe Costea Margareta sunt nelegale.

"Prin cale de consecinta, s-au dispus infirmarea acestor solutii si declinarea competentei in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria sector 1 atat in ceea ce priveste imprejurarile si conditiile producerii vatamarii corporale suferite de Costea Margareta, cat si a celor referitoare la prezumtiva falsificare a actelor medicale, folosite ulterior de catre persoana vatamata", se arata

intr-un comunicat semnat de procurorul militar sef adjunct, Bostina Pantelimon. Costea Margareta este soacra presedintelui PSD, Mircea Geoana, si poseda un certificat de revolutionar, ca participant si ranit in Revolutia din 1989.

"Costea a pangarit revolutia romana"

"Margareta Costea a pangarit tot ce a fost mai frumos in revolutia romana, iar certificatul medical a fost obtinut prin frauda", a declarat ieri, in timpul unei conferinte de presa, Gheorghe Draghici, fostul sef al Institutului National de Administratie.

Conform lui Draghici, Margareta Costea s-a prezentat in ianuarie 1990 la o asistenta medicala (buna prietena cu inculpata) pentru un bilet de trimitere spre consultare. Acel bilet a fost antedatat pentru 23 decembrie 1989, cu mentiunea "ranit in revolutie". Numai ca asistenta cu pricina a uitat ca medicul a carui parafa a folosit-o nu lucra in respectivul spital in data de 23 decembrie.

Ulterior, aceasta se deplaseaza la Spitalul de Urgenta, unde pe verso este trecut un diagnostic, insa fara nici o data.

Rana s-a mutat de la un picior la altul

In 1991, intr-un raport medico-legal semnat de doctorul legist Viorica Lenghel se arata ca numita Costea Margareta a fost inregistrata cu "traumatism forte genunchi drept cu hematom". In octombrie 1999, un alt certificat medical eliberat de Spitalul Universitar Bucuresti si semnat de doctorul I.

Dinulescu impreuna cu doctorul Sorin Oprescu arata ca Margareta Costea sufera de "gonartroza globala stanga, stadiul IV Albach cu indicatie de proteza totala de genunchi".

Asadar, conform actelor medicale prezentate de inculpata, boala de care suferea a trecut de la un picior pe altul! "Insa aceasta veritabila Ioana d'Arc a revolutiei romane este cat se poate de sprintena. Urca scari monumentale. Suflul nu o prea ajuta, dar, de altfel, este cat se poate de vioaie", a mai declarat Draghici.

Articol integral in Romania Libera