Deputatii din Comisia pentru agricultura au avizat favorabil legea ciupercilor, initiata de sase parlamentari apartinand UDMR si PSD, a declarat presedintele comisiei, Attila Kelemen (UDMR). Acesta a precizat ca initiativa legislativa vizeaza „controlul organizat al ciupercilor pentru a preveni accidentele cu otraviri de ciuperci".

Potrivit deputatului UDMR, dupa modelul european, in fiecare piata trebuie sa existe specialisti care sa examineze ciupercile si sa le selectioneze pe cele otravitoare.

Initiatorii au precizat, in expunerea de motive, ca in Europa de Vest, cultivarea ciupercilor pentru consum, depozitarea, transportul si prelucrarea ciupercilor se realizeaza conform unor reglementari specifice, in timp ce, in Romania, se fac fara nicio regula, punandu-se in pericol viata consumatorului.

Propunerea legislativa, denumita initial proiect de lege privind regulile de sanatate publica pentru folosirea ciupercilor comestibile din flora spontana, a fost votata, in sesiunea legislativa trecuta, de Senat si urmeaza sa fie analizata de plenul Camerei.