Zilele lui Adrian Nastase la Camera sunt numarate, ne anunta Averea. Autosuspendatii ar trebui sa renunte la demnitati, nu la partid, crede si procurorul sef al DNA, Daniel Morar, citat de Adevarul. Sergiu Sechelariu i-a renovat o vila Tamarei Cernasov in perioada in care ii ridica lui Nastase blocul din Zambaccian, scrie Cotidianul. Proprietarul „conacului secret al matusii" recunoaste ca este prieten cu Adrian Nastase, dezvaluie EVZ. Inca sapte hectare in Capitala, scrie Romania Libera.

Zilele lui Adrian Nastase la Camera sunt numarate

de Clement Sava (Averea)

Pozitia lui Adrian Nastase in fruntea Camerei Deputatilor a fost atacata ieri in propriul partid, cand Mircea Geoana si Miron Mitrea au anuntat ca formatiunea este interesata de pastrarea functiei, si nu de persoana care o ocupa acum.

Ion Iliescu, care a aparut in presa pentru prima data dupa o jumatate de an, si-a aratat sprijinul fata de Adrian Nastase, pe care l-a calificat unul dintre cei mari politicieni ai Romaniei, dar a spus ca „deocamdata" nu este nevoie de retragerea acestuia din a treia functie in stat.

Iliescu, care a atacat dur actuala Putere, presa si pe unii dintre liderii PSD, a spus ca „ii pare rau de Adrian Nastase" si ca acesta trebuie sa vina cu clarificari in fata opiniei publice si a partidului.

Articol integral in Averea

Daniel Morar: Autosuspendatii ar trebui sa renunte la demnitati, nu la partid

de Beatrice Nechita , Liliana Nastase (Adevarul)

Procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, a declarat, ieri, ca autosuspendarea din functiile de partid ale celor aflati in vizorul institutiei pe care o coordoneaza nu ajuta in anchete, deoarece DNA se impiedica de imunitatea parlamentara.

Fara a da nume, Morar a facut trimitere directa la deputatul PSD Dan Ioan Popescu si la presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, precum si la vicepremierul George Copos.

Imediat dupa ce numele lor au aparut in anchetele DNA, ei s-au autosuspendat din functiile de partid. Seful DNA este de parere ca demnitarii ar face mai bine sa demisioneze din functiile publice pentru a usura mersul anchetei.

Articol integral in Adevarul

Sechelariu a facut si casa matusii Tamara

de Claudiu Tarziu (Cotidianul)

Sergiu Sechelariu i-a renovat o casa Tamarei Cernasov, matusa Danei Nastase, in perioada in care ii ridica lui Adrian Nastase blocul din Zambaccian. Matusa a vindut casa cu 1,1 milioane de dolari, dar banii nu se regasesc in declaratia de avere a fostului premier, desi Dana a fost unica mostenitoare. Sechelariu spune ca nu si-a recuperat nici acum toti banii.

Mai multi vecini ne-au spus ca renovarea casei a inceput inca din septembrie 2001, inainte ca Tamara Cernasov sa fi vindut imobilul. „Tot atunci au inceput sa vina facturi pentru apa, canalizare si curent pe numele lui Paul Opris. Am citit ieri in ziar ca Opris a cumparat in 2002, dar el platea facturile din 2001, nu stiu de ce", ne-a declarat Maria Codin, vecina de la nr. 13.

Ea a adaugat ca toti cei care locuiau in zona stiau inca de atunci ca vila a fost luata, prin interpusi, de Nastase. Ei s-au temut ca acesta va cumpara si imobilul de la nr. 13 si ca astfel vor ramine fara locuinte.

Articol integral in Cotidianul

Paul Opris: „Domnisoara Tamara era o prezenta delicata"

de Laurentiu Mihu (EVZ)

Povestea „palatului brancovenesc" din strada Christian Tell, nr. 15, care la un moment dat a trecut prin proprietatea Tamarei Cernasov, prinde contur. Superba vila de 2,5 milioane de dolari din centrul Capitalei, descoperita de EVZ, este azi in proprietatea lui Paul Opris, cel care spune ca este „amic" cu Adrian Nastase din 1993 si ca o cunoaste pe „domnisoara" Tamara Cernasov inca din 1982.

Paul Opris a acceptat ieri sa povesteasca despre tranzactiile puse la cale de „domnisoara Tamara". De altfel, Opris este asociat intr-o firma cu sotia lui Eugen Bejenariu, fost ministru PSD si apropiat al fostului premier.

In varianta lui Opris, in schimbul „conacului brancovenesc" omul de afaceri i-a platit Tamarei Cernasov doar 300.000 de dolari, „adica 9,5 miliarde de lei, cat a cerut femeia". Tranzactia a avut loc la inceputul anului 2002, o perioada in care preturile erau de cel putin trei ori mai mari. Ieri, EVZ a prezentat o cifra de 1,1 milioane de dolari ca fiind suma achitata de Opris matusii Tamara.

Aceasta a reiesit dintr-o conversatie telefonica avuta marti de un reporter al ziarului, care s-a interesat de cladire sub acoperirea unui potential cumparator cu un agent imobiliar. Acesta din urma a afirmat ca stie de la Opris ca l-a achizitionat cu 1,1 milioane dolari. Pentru vanzarea imobilului au fost publicate si anunturi in presa specializata din 2004, cand se cereau 1,4 milioane de euro.

Articol integral in EVZ

Avocata matusii Tamara castiga terenuri pentru Bittner

Inca sapte hectare in Capitala Joi 26 Ianuarie 2006

de Tomita Petcu (Romania Libera)

Avocatul Marieta Anastasescu devine un personaj tot mai important in increngaturile economico-financiare dintre Alexandru Bittner si familia Nastase. Avocat al matusii Tamara, vecina cu sotii Nastase in blocul din strada Zambaccian, Marieta Anastasescu a reusit sa obtina in instanta pentru Bittner cinci terenuri situate in diferite zone ale Capitalei.

Suprafata totala a acestora este de 77.879 mp. Modul in care s-au desfasurat si au fost castigate cele cinci procese ridica insa un mare semn de intrebare. Si asta pentru ca dosarele au fost judecate de Sectia Comerciala din cadrul Tribunalului Municipiului Bucuresti (TMB) , sectie care insa nu are nici o competenta in solutionarea unor astfel de cauze.

Toate litigiile care privesc retrocedari de terenuri si imobile intra in competenta Sectiilor Civile.

In data de 12 decembrie 1999, Tribunalul Bucuresti emite trei sentinte definitive si executorii prin care SC Macomb SA intra in posesia a trei terenuri. Toate bune si frumoase, numai ca printre actionarii Macomb se afla si Grupul Roman de Investitii, adica Alexandru Bittner si gasca lui.

Articol integral in Romania Libera.